rss
  • Mandulás tormamártás

  • Share on Tumblr

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés cukrot.

    Ha ezeket a habarással jól össze-kevertük, öntsünk reá a tálba nyolcz személyre egy liter buzgó forró hus-levet, tegyük fõni pár perczig, akkor vegyük el a nagy melegrõl tálalásig.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Camembertleves

    Hozzávalók: 20 dkg érett camembert, 4 dl zöldségleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, bors, 3,5 dl fehérbor, pirított zsemlekockák.

  • Sörben sült fürjtojás

    Hozzávalók: 16 db fürjtojás, 1 db tyúktojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél dl világos sör, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi sütõpor, 1 púpozott mokkáskanál só;

  • Sajtos pástétom

    Elkészítése: A zabot kissé megpirítjuk a sütõben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal vagy margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük

  • Olasz spagetti

    Hozzávalók: 400 g spagetti, 2 evõkanál olívaolaj, 6 vékony szelet húsos szalonna apróra vágva, 1 marék dióbél, 2 dl fõzõtejszín, 2 gerezd fokhagyma.

  • Brokkolileves sajttal

    Hozzávalók:

    20 dkg brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg sovány sajt (óvári), 1 zöldségleves kocka, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, fél dl tejszín

  • Vagdalt

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy fél zellergumó, 2 zsemle, 3 zöldpaprika, 2 tojás, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj.

  • Joghurtos pite

    Hozzávalók:

    - 2 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös is lehet)
    - 3 db tojás
    - 1,75 dl liszt
    - 1,75 dl cukor
    - 1,75 dl étolaj
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    + különbözõ gyümölcsök

  • Császár kuglóf

    Egy edénybe teszünk kevés sót, porcukrot, az 1 dl tejben felfuttatott élesztõt, tejszínt, és a liszttel jól eldolgozzuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

  • Natúr sült csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg gomba, 1 egész zeller szára és levele (gumója nélkül), 25 dkg kemény, kicsi paradicsom, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 3 evõkanál olaj, bor- vagy gyümölcsecet, õrölt fehér bors, só, cukor ízlés szerint.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Finom nõi szeszély

    Elkészítés: Alaposan megmossuk a tojásokat, megtöröljük. Feltörjük, szétválasztjuk õket. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal is alaposan elkeverjük.

  • Sajtos nokedli

    Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.

  • Olasz bazsalikomos spagetti

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor firss bazsalikom, olaj fél liter paszírozott paradicsom, vagy 2 kis sürített paradicsom konzerv, cukor, õrölt feketebors. Dísznek reszelt parmezán sajt.

  • Bácskai rizses gomba

    Elõször készítsünk egy adag Párolt rizst. Amíg a rizs fõ, 1 diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 4 evõkanál olajon dinszteljük üvegesre.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Narancsturmix

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 1 dl méz, 1,4 liter tej, 1 dl tejszín, fél narancs reszelt héja.

  • Csirkecombok töltve

    Csirkecombok töltveA csirkecombokat alaposan megmossuk és félbevágjuk. A tölteléket elkészítjük. A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A kenyereket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk a vizet belőle és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a májkrémet, ízlés szerinti sót, borsot, majoránnát, ételízesítőt, majd a kihűlt, megdinsztelt hagymát. Jól összekeverjük. A combok bőre alá töltjük a tölteléket. Egy tepsibe 2 evőkanál olajat teszünk és beletesszük a csirkecombokat. Alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokon 1 órán át sütjük.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.