rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gyömbéres édeskömény-krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    4 db édeskömény gumó, 2 kis doboz tejföl, ujjnyi friss gyömbér, ételízesítõ, só, bors

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Felkockázzuk az édesköményt. Érdemes félretenni egy kis zöldet a levelébõl, hogy ezzel díszítsük majd a levest tálaláskor. Egy leveses fazékban kis zsiradékot melegítünk, és rátesszük a felaprított édesköményt. 10 percig közepes lángon, állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és takarék lángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Ezután félretesszük, és egy kicsit kihûtjük. Ha már langyos az étel, turmixgépbe tesszük és pépesre turmixoljuk.

    A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves-szerû állaga legyen, és felmelegítjük. Friss gyömbért reszelünk bele (kb. hüvelykujjnyi nagyságút), sózzuk, borsozzuk, ételízesítõvel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és a tejföllel behabarjuk. Rottyantunk egyet a levesen (úgy, hogy ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk. Chardonnay, vagy szürkebarát az, ami nélkül nem szabad tálalni. Mirza adta az alapokat ehhez a leveshez, köszönet neki érte.

    Gyömbéres édeskömény-krémleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burundi torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;

  • Sárgarépa főzelék tejszínesen

    Sárgarépa főzelék tejszínesenAz edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Házi cukkinis kenyér

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 75 ml extra szûz olívaolaj
    - 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
    - ½ csomag sütõpor
    - 300 g cukkini
    - só
    - tört színes bors
    - 50 g fekete olívabogyó
    - 50 g feta sajt
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek olívaolaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek fenyõmag

  • Tojásos galuska szegfûgombával

    Hozzávalók: 300 g liszt, 2+3 db tojás, 20 g vöröshagyma, 150 g szegfûgomba, 1 dl olaj, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Brokkolis-tejszínes tészta

    A brokkolit margarinon megpároljuk, enyhén sózzuk, annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Teszünk bele egy kevés zúzott fokhagymát, vagy fokhagymakrémet, és az egészet összeturmixoljuk.

  • Szûzszeletkék nyárson sütve

    Hozzávalók: 40 dkg sertés szûzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk õrölt borsikafû, 1 mk õrölt kakukkfû, 2 ek olaj, só.

  • Amerikai oldalas

    Hozzávalók: 4 személyre: 2000 g oldalas, 1 kis üveg ketchup, 100 ml akácméz, 150ml ananászlé, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag zöldfûszer keverék, tejeskukorica és paradicsom a körethez.

  • Párolt cékla

    Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, só, ecet, kevés cukor.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Tészta piros mártással

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma; paradicsomkonzerv; tészta; fûszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom; sajt.

  • Tarkabab currys mártásban

    Hozzávalók: 40 dkg bab, 1 babérlevél, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál csemege pirospaprika, 1 evõkanál vaj, 1 liter víz; a curryhez: 4 paradicsom, 25 dkg Pannónia sajt, 1-1 evõkanál vaj és olívaolaj, 2-2 evõkanál koriander és finomra reszelt gyömbér, 1 evõkanál kömény, fél kávéskanál édeskömény, 1 kávéskanál kurkuma, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál só, 1 csokor finomra vágott petrezselyem.

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Tejszínes, tojásos karfiol

    Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evõkanál tejszín, 35 dkg fõtt karfiol, vaj, só, szerecsendió, egy csomó petrezselyem.

  • Bakonyi palacsinta

    A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.

  • Almachips

    Hámozd meg az almát, és vágd vékony, kb. 2 mm-es szeletekre. Tedd egy enyhén kiolajozott tepsibe, és kb. 90 fokon süsd két és fél órán keresztül.

  • Gratinírozott hagymaleves

    A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk.

  • Pulykafalatokkal sült karfiol

    Hozzávalók:

    - 1 fej karfiol
    - 70 dkg pulykamell
    - olívaolaj
    - grillfûszer
    - 2 dl tejföl
    - 3 tojás
    - só
    - bors
    - petrezselyem
    - tej

  • Gombás húspogácsa grillen sütve

    Elkészítés:

    A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, a szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. A lehéjazott hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel együtt ezt is belekeverjük. A tojással, a fölaprított petrezselyemmel, a pirospaprikával, a Piros Arannyal és a sóval alaposan összegyúrjuk.

  • Ausztrál hamburger

    Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús, 1 kis lilahagyma, reszelve, 3 ek olívaolaj, 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként, 1-1 tojás személyenként, 1-1 zsemle személyenként, 2 fõtt cékla, vékonyan szeletleve, 2 paradicsom, szeletelve és salátalevelek.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...