2024.03.19. - József, Bánk

Gyömbéres édeskömény-krémleves

Hozzávalók:

4 db édeskömény gumó, 2 kis doboz tejföl, ujjnyi friss gyömbér, ételízesítõ, só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felkockázzuk az édesköményt. Érdemes félretenni egy kis zöldet a levelébõl, hogy ezzel díszítsük majd a levest tálaláskor. Egy leveses fazékban kis zsiradékot melegítünk, és rátesszük a felaprított édesköményt. 10 percig közepes lángon, állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és takarék lángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Ezután félretesszük, és egy kicsit kihûtjük. Ha már langyos az étel, turmixgépbe tesszük és pépesre turmixoljuk.

A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves-szerû állaga legyen, és felmelegítjük. Friss gyömbért reszelünk bele (kb. hüvelykujjnyi nagyságút), sózzuk, borsozzuk, ételízesítõvel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és a tejföllel behabarjuk. Rottyantunk egyet a levesen (úgy, hogy ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk. Chardonnay, vagy szürkebarát az, ami nélkül nem szabad tálalni. Mirza adta az alapokat ehhez a leveshez, köszönet neki érte.
Gyömbéres édeskömény-krémleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!