2021.01.19. - Sára, Márió

Almás csirke

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só
bohócdoktor vizit szja 1%

Az almákat meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyõben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. A vajat az olajhoz adjuk, és az almákat a cukorral aranyszínûre pirítjuk benne.

A konyakkal meglocsoljuk, és addig fõzzük, míg minden leve elfõ. Belekeverjük a tejszínt meg a mustárt, és összefõzzük. Végül a húst a szószba tesszük, felforraljuk, és néhány percig fõzzük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálaljuk.
Almás csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!