2025.11.02. - Achilles

Orosz hússaláta

Hozzávalók:

20 dkg hideg fõtt vagy sült marha- vagy sertéshús, 15 dkg alma, 20 dkg fõtt burgonya,10 dkg ecetes uborka, kb. 2 dl tartármártás, 1 kemény tojás, só, õrölt bors ízlés szerint
A húst, a burgonyát, a meghámozott almát es az ecetes uborkát vékony csíkokra (finommetéltre) vágjuk. Mély tálban összekeverjük annyi mártással, amely a nyersanyagokat éppen összetartja,
és így formázható is a saláta.

Ha szükséges, megsózzuk és megborsozzuk. Kúp alakúra formázzuk, felületét a maradék mártással vékonyan bevonjuk és keménytojáskarikákkal díszítjük. Díszíthetjük még a készítés során erre a célra félretett metéltre vágott hússal is.
Orosz hússaláta