2024.04.20. - Tivadar

Sajtos csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé (bõr nélkül), kb. 5 dkg vaj/ margarin, ételízesítõ, 1 csokor petrus, fél citrom leve, 20 + 10 dkg reszelt sajt (lehet a maradék sajtokat felhasználni, csak füstöltet ne!), 1 egész tojás, 2-3 dl tejföl, pici mustár, só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A husikát vékony csíkokra vágom, serpenyõben az ételízesítõs vajon megpárolom, picit lepirítom. Ha kész, leveszem a tûzrõl, rádobom a felaprított petrus felét, a citromlevet, és összekeverem. Fedõvel letakarom. Amíg kicsit meghûl, egy tálban összekeverem a 20 dkg sajtot, mustárt, tojást.

Picit megsózom-borsozom, aztán a husit is beleborítom. Összekeverem, vajjal-morzsával kikent tepsibe rakom, a maradék sajtot rászórom. 220 fokon kb. 20 percig sütöm (amíg a sajt szépen megpirul).

Köretnek vajon párolt kukoricát, bébirépát, zöldborsót adok mellé, amire a petrus másik felét szórom rá. Laktató, és nagyon fini kaja, de nem kalóriabomba!
Sajtos csirkemell
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!