rss
  • Sajtos csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2 csirkemell filé (bõr nélkül), kb. 5 dkg vaj/ margarin, ételízesítõ, 1 csokor petrus, fél citrom leve, 20 + 10 dkg reszelt sajt (lehet a maradék sajtokat felhasználni, csak füstöltet ne!), 1 egész tojás, 2-3 dl tejföl, pici mustár, só, bors

    A husikát vékony csíkokra vágom, serpenyõben az ételízesítõs vajon megpárolom, picit lepirítom. Ha kész, leveszem a tûzrõl, rádobom a felaprított petrus felét, a citromlevet, és összekeverem. Fedõvel letakarom. Amíg kicsit meghûl, egy tálban összekeverem a 20 dkg sajtot, mustárt, tojást.

    Picit megsózom-borsozom, aztán a husit is beleborítom. Összekeverem, vajjal-morzsával kikent tepsibe rakom, a maradék sajtot rászórom. 220 fokon kb. 20 percig sütöm (amíg a sajt szépen megpirul).

    Köretnek vajon párolt kukoricát, bébirépát, zöldborsót adok mellé, amire a petrus másik felét szórom rá. Laktató, és nagyon fini kaja, de nem kalóriabomba!

    Sajtos csirkemell


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, ½ friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Ananászos sült csirke

    Hozzávalók: 1 közepes csirke, vagy 2 mell és 2 comb, 1 doboz ananászkonzerv (karika), l fej szálasra vágott hagyma, 2 kanál olaj vagy páros margarin, só.

  • Tatárbifsztek (magyaros)

    Személyenként: 15 dkg bélszín, vagy hátszin, 1 tojássárgája, 1 kk reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél ek ketchup, 1 kk mustár, fél mk õrölt feketeborsbors, fél ek fûszerpaprika, fél mk só.

  • 500 saláta

    Az 500 saláta azoknak szól akik szeretik a gyorsan elkészíthetõ, egészséges és friss ételeket.

    Azoknak, akik pillanatok alatt köretet vagy a fõételt, tartalmas ebédet vagy gyümölcsös snaeket szeretnének az asztalra tenni, mert a saláták minden alkalomra megfelelnek.

    A könyvben található receptek alapján elkészített meleg és hideg saláták minden évszakban tökéletesek akár könnyû ebédnek, akár a fõétel ínycsiklandó kíséreteként kínáljuk.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: Fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Tartármártás

    Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt, néhány csepp citromlevet, õrölt fehérborsot, sót.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj 20dkg liszt 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Rizsben sült tojás

    Hozzávalók: 25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evõkanál olaj.

  • Lecsós máj

    Hozzávalók: 8db csirkemáj (vagy ennek megfelelõ mennyiségû bármilyen máj), 1kg paprika, 1/4 kg paradicsom, 3 fej hagyma, só.

  • Hókocka

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 7 dkg vaj
    - 2 dkg szalalkáli
    - 2 ek cukor
    - 1 tojás

    Krém:

    - 25 dkg vaj
    - 25 dkg porcukor
    - 1 tojás
    - 1/2 l tej
    - 2 cs pudingpor
    - 1 cs vaníliás cukor

  • Áfonyás-fehércsokis keksz

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 9 dkg cukor, 1,2 dl zsíros tej, 12 dkg friss áfonya, 1/2 börge tört fehér csoki.

  • Csirkemellfilé szójapanírban

    A Hagyományos rántotthúshoz nagyon hasonló ízhatást kapunk a búza örlemények elhagyásával, bár egy kicsit szárazabb a panír, de ez finom mártással, salátaöntettel ellensúlyozható.

  • Aranka göngyölt csirkéje

    Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk.

  • Szarvastokány erdei gombával

    Hozzávalók:

    600 g szarvas lapocka, 150 g vöröshagyma, 8 cl olaj, 30 g paradicsom püré, 2 g kakukkfû, 2 dl száraz vörösbor, 120 g vargányagomba, 120 g rókagomba, 2 db babérlevél, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 dl tejfõl, 30 g liszt, só, õrölt bors

  • Csokis mazsolás süti

    Csokis mazsolás sütiA 7,5 dkg margarint feldaraboljuk és a lisztel együtt elmorzsoljuk. A sütőport, a cukrot, a tojást és a tejet hozzáadva puha tésztát gyúrunk belőle. Enyhén lisztezett deszkán 35 cm*35 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Ecsettel megkenjük az olvasztott margarinnal és elosztjuk rajta a mazsolát és az apróra darabolt csokit. Az így töltött tésztából tekercset formázunk és kb. 2,5cm széles szeletekre vágjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és a szeleteket koszorú szerűen beállítjuk a formába és a tetejét a tejjel megkenjük.

  • Csirkeegytál

    Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál curry, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só;

  • Tejfölös fehér mártás

    Hozzávalók: 5 dl. Fehér mártás, 2 dl. tejföl, kevés margarin, csipet só, bors.

  • Szerelemturmix

    Hozzávalók: 8 cl. whisky, 4 cl. kávélikõr, 2 dl. tej, 2 kanál cukorszirup, 1 kanál instant kávé, 2 tojás, 5 g. szerecsendió, 4 jégkocka.

  • Cukkinis csirkerudak

    Hozzávalók:

    1 nagyobb csirkemell-filé
    1 közepes cukkini
    40 dkg apróbb újkrumpli
    1 tk só
    1 tk bors
    1 tk fokhagyma granulátum
    2 dl olaj
    8 db pálca

  • Töltött csirkemelltekercsek

    Töltött csirkemelltekercsekA tojásokat megfőzzük, félbe vágjuk. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet füstölt sonkát, két félbe vágott főtt tojást, 1 szelet sajtot és 1-2 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük. A felgöngyölt csirkemelleket baconbe tekerjük, majd szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.