2024.04.19. - Emma

Bolond körte

A keverõgépbe tegyük az elsõ öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tûzön, állandó kevergetés közben addig fõzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hûtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszuk szét aztán négy (kristály) desszertes pohárba, és jól behûtve szolgáljuk fel.

Hozzávalók:
5 db (50 dkg) körte meghámozva és kimagozva
5 dkg porcukor
1 evõkanál méz
2 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál õrölt szerecsendió
1 evõkanál kukoricaliszt egy evõkanálnyi vízben elkeverve
1 dl zsírszegény tejföl

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!