2025.11.03. - Gyõzõ

Csõben sült burgonya

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg burgonya, 4 dl besamel, 4 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, vaj, szerecsendió, bors, só

A krumplit fõzd meg, majd hámozd meg, s ha kihûlt, karikázd fel. A hagymát hámozás után szeleteld fel, s kevés vajon párold üvegesre. A besamelt fûszerezd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, s ha már nem meleg, keverd bele a tojássárgákat is.

Egy hõálló edényt kenj ki vajjal, fektesd az aljába a krumpli-szeleteket, arra terítsd a hagymát, s az egészet borítsd be besamellel. Végül szórd rá a reszelt sajtot, s elõmelegített sütõben mérsékelt tûznél süsd, amíg a teteje meg nem barnul.


Csõben sült burgonya