rss
  • Gerslileves

  • Share on Tumblr

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

    Hozzávalók:
    1 kg leveshús (lehet marha, pulyka, vagy tyúk)
    20 dkg fehér bab
    20 dkg vegyes zöldség
    1 fej hagyma
    10 dkg gomba
    4 evõkanál gersli
    2 l víz

    bors.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bee’s Knees

    Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Lebbencsleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 8 dkg lebbencstészta
    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg lecsó
    - fûszerpaprika
    - õrölt bors
    - só

  • Diós vajaskifli

    Tésztához: 500 g liszt, 30 g élesztõ, 1 ek cukor, 200 ml tej, 100 g vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 csipet só, 1 ek finomra reszelt citromhéj, ¼ tk kardamom.

  • Tejfölös sült csuka

    Hozzávalók:

    450 g csukafilé, 3 evõkanál vaj, 1 apróra vágott kisméretû hagyma, 1 kockára vágott zöldpaprika, 1 kockára vágott zellerszár, 1/2 pohár meghámozott, kimagozott, felaprított paradicsom, 1 1/2 pohár sûrû tejföl, 1 pohár reszelt svájci sajt, 1/2 pohár zsemlemorzsa, 1/2 kiskanál só;

  • Narancsos sertésszûz

    Hozzávalók:

    50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors

  • Túrós áfonyás rétes

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg áfonya, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Sült hot dog

    Hozzávalók: 8 db stangli (egyenes kicsi kifli), 8 kicsi virsli, 1 evõkanál mustár, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma.

  • Joghurtos csillagtök

    A tetszés szerinti mennyiségû tisztított tököt kockára vágjuk, és megpároljuk. Még melegen (leszûrve) összekeverjük joghurttal, kevés sóval, vágott kaporral és
    petrezselyemmel. Jól behûtve tálaljuk. (egy kis fokhagymát se sajnáljunk belõle)

  • Kaviáros falatok

    Hozzávalók 8 személyre (kb. 40 darab): 4 db kifli, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg kaviár, 2 db ecetes uborka, 1 citrom.

  • Babgulyás-szójakockából

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 ek liszt, 1 tk só, csipetnyi cukor, 1 ek olaj, vegeta.

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Tiroli rétes

    Hozzávalók: Vajastészta, 3 tojás, 15 deka cukor, 15 deka dió vagy mogyoró.

  • Tojáspörkölt

    Egy közepes nagyságú vöröshagymát vékony karikára vágunk fel, kevés olajon aranysárgára pirítunk és pirospaprikával, valamint 1 kávéskanál köménymaggal meghintünk.

  • Erõleves halgombócokkal

    Elkészítés: A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erõlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk. Tálaláskor petrezselyemmel vagy felaprított snidlinggel tálaljuk.

  • Bazsalikomleves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g bazsalikom, 600 ml zellerlé, 400 g tejszínes joghurt, 2 ek. balzsamecet, só, cayenne-i bors, cukor, 200 g koktélparadicsom, 4 ek. pineamag, 80 g durvára reszelt parmezán.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.

  • Czigány vetrece

    Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 4 szelet zsíros szalonna, 3 fej vöröshagyma, 1 doboz paradicsompüré, 1 mokkás kanál bors, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál majoránna, csipetnyi õrölt kömény és szerecsendió, ízlés szerint mustár, csípõs Piros Arany, vörösbor, kevés zsír vagy olaj.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Eperdzsem

    Hozzávalók: 1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve).