rss
  • Gerslileves

  • Share on Tumblr

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

    Hozzávalók:
    1 kg leveshús (lehet marha, pulyka, vagy tyúk)
    20 dkg fehér bab
    20 dkg vegyes zöldség
    1 fej hagyma
    10 dkg gomba
    4 evõkanál gersli
    2 l víz

    bors.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók:

    Elõre lereszelt és besózott tök
    Tejföl
    Liszt
    Olaj
    Bors

    Kapor

  • Cicanyelv házilag

    9 tojásfehérjébõl vert habba belekeverek 30 dkg cukrot, majd beleforgatok 1/4 liter felvert tejszínhabot, 30 dkg lisztet és némi vaniliaízt.

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Raguval töltött cukkini

    Hozzávalók:

    - 2 nagy tölteni való cukkini
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 dl tejszín
    - 10 dkg pizzamozarella sajt
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 ek bazsalikom
    - 2 ek olívaolaj
    - 1 kis darabka vaj
    - 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, S dkg vaj, só, csipetnyi szelt szerecsendió.

  • Foszlós kalács

    Hozzávalók: 30 dkg liszt (25 cm-es kalácsformához), 2 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 8 db édesítõ tabletta (én Süssina-t használok), 1/2 citrom reszelt héja, nagyobb csipet só, kb. 2 dl tej (a liszt minõségétõl függõen);

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Mandelbrot (Mandulás kenyér)

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, másfél csésze cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, fél csésze szilvapálinka, 4 csésze liszt, 1 teáskanál só, 4 teáskanál sütõpor, 1 csésze mazsola, 1 csésze kókuszreszelék, 1 csésze durvára vágott dió, 1 csésze hámozott, darabolt mandula.

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Céklasaláta télire

    Hozzávalók: 3 kg cékla (lehetõleg hosszúkás, bíborhenger fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint.

  • Csirkefasírt

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott
    petrezselyemmel és bazsalikommal.

  • Fogyis Zellerleves

    Hozzávalók: 1 db nagy zellergumó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 húsleveskocka, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 evõkanál étolaj, késhegynyi morzsolt tárkony, 1 mokkáskanál bazsalikom, petrezselyemzöld.

  • Húsgombóc készítés

    12 dkg finomra darált borjúhúshoz 1 tojást, 3 dkg búzadarát és 1 dkg lisztet keverünk.

  • Francia tésztasaláta

    Hozzávalók: 35 dkg kagyló- vagy szarvacskatészta, 1 evõkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka (kihagyható, enélkül is ízletes), 30 dkg konzerv kukorica, lecsepegtetve, 2 evõkanál tejföl.

  • Fit turmixok

    ...a tiszta fejért! A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italok felfrissítenek, erõt adnak, üdévé varázsolják a bõrt és segítik a koncentrációt.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: egy adag gyúrt nagykockatészta, 1 kg fehérkáposzta, három evõkanál olaj, egy kiskanál cukor, só, õrölt bors.

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.