Melegen és hidegen egyaránt üdítõ fõzelék.
Kapros cukkinifõzelék
Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves(leveskockából is lehet)
A meghámozott cukkínit kettévágjuk,magját kikaparjuk. Hasábokra szeletelve meglocsoljuk citromlével. Az olajból és a lisztbõl zsemleszínû rántást készítünk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a cukkínit és az apróra vágott kapor felét. 2-3 percig pirítjuk, majdfelengedjük a hideg levessel, megszórjuk pici cukorral, és takarék lángon puhára fõzzük. Tálalás elõtt rászorjuk a maradék kaprot.
Melegen és hidegen egyaránt üdítõ fõzelék.
Melegen és hidegen egyaránt üdítõ fõzelék.