rss
  • Kapros cukkinifõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves(leveskockából is lehet)

    A meghámozott cukkínit kettévágjuk,magját kikaparjuk. Hasábokra szeletelve meglocsoljuk citromlével. Az olajból és a lisztbõl zsemleszínû rántást készítünk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a cukkínit és az apróra vágott kapor felét. 2-3 percig pirítjuk, majdfelengedjük a hideg levessel, megszórjuk pici cukorral, és takarék lángon puhára fõzzük. Tálalás elõtt rászorjuk a maradék kaprot.

    Melegen és hidegen egyaránt üdítõ fõzelék.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egyél reggel királyként - segítség a hatásos fogyókúrához

    San Francisco - Ha valaki fogyni akar és szeretne továbbra is karcsú maradni, egyen szénhidrátban és fehérjében dús, nagy reggelit, majd folytassa kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmazó ételekkel. Az endokrinológusok amerikai kongresszusán ismertette vizsgálatának eredményeit a kérdés egyik venezuelai szakértõje.

  • Flambírozott szûznyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertésszûz, só, bors, olaj, 2 tk vaj, 8 cl konyak.

  • Sajtos gomba puláv

    Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 bögre víz, 2 babérlevél, 1 nagy hagyma, 1 teáskanál õrölt fûszerkeverék, 1 teáskanál vöröscsilipor vagy erõs piros paprika, 1 csésze tej, 2 evõkanál házi készítésû sajt (panír), 25 dkg gomba, 6 evõkanál ghí vagy vaj, 1 sárgarépa, 1 teáskanál só, 3-4 evõkanál kesúdió vagy dió.

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.

  • Gombás olasz galuska

    Összegyúrunk egy kiló fõtt. áttört burgonyát 30 deka liszttel, egy csapott mokkáskanálnyi sóval, egy nyers tojással, meg egy diónyi margarinnal, és ujjnyi vastag rudakat sodrunk belõle. Egy centis darabokra vágjuk, és a kis tömzsi hengereket a homorúra fektetett villa fokain végigpörgetjük, amitõl kagyló formájúra válnak.

  • Sonkás hagyma

    Hozzávalók: 2 szál vastag póréhagyma, 15 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 tojás, késhegynyi õrölt szerecsendió, só és törött bors ízlés szerint.

  • Karaj sajtos bundában

    Karaj sajtos bundábanA karajt elkezdjük a megszokott lisztbe, tojásba panírozni, de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajba forgatjuk, tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a a sajtba paníroztunk, majd ha megtelt a tepsi tejszínnel, ‒ főzőtejszín nem a legjobb, mert nagyon sűrű ‒ belocsoljuk, alufóliával betakarjuk és a sütőbe teszem sülni. Az illatáról érezni lehet mikor sült át, akkor az alufóliát levesszük róla és visszatesszük, hogy szép barnásra süljön rajta a sajt. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

  • Tormás krumpli saláta

    Hozzávalók: 75 dkg krumpli, 10 dkg tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 4 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál friss, reszelt torma, petrezselyem zöld, snidling, újhagyma, só, bors.

  • Citromszelet

    Hozzávalók:

    2 egész tojás, 14 dkg ráma, 14 dkg cukor, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola vagy apróra vágott dió, 28 dkg liszt, 20 dkg porcukor, fél citrom leve, 1 kanál rum, másfél kanál víz

  • Olcsó cseh fánk

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 dkg élesztõ, tej szükség szerint, só.

  • Mákos kuglóf

    Mákos kuglófEgy edényben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk a tésztát. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport, a sót, és a mákot. Ezután a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd az egészet egy kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha sülés közben a teteje nagyon kezdene pirulni, fedjük le fóliával.

  • Boros kuglóf

    A hozzávalókat: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, összedolgozva tésztát keverünk.

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Kukoricaköret

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj vagy Ráma margarin, késhegynyi õrölt fehér bors.

  • Sütõben grillezett tonhal

    Hozzávalók: 4 szelet tonhal, 2 babérlevél, 1 citrom 6 evôkanál olaj 1 evõkanál apróra vágott oreganó 3 evõkanál (konzerv) kapribogyó õrölt bors só.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Gombás bélszínszelet

    Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 1 fej hagyma, 2,5 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 ek. vaj, fél citrom leve, só, bors, 25 dkg gomba, liszt, vaj, 0,5 l erõleves, fél pohár bor.

  • Borjúborda Szent Gellért módra

    Hozzávalók: 650 g borjúborda, 4 db tojás, fél dl tejszín, só, bors, 50 g vaj;

    Paprikás mártáshoz: 300 g borjúcsont, 50 g zsír, 50 g vöröshagyma, 10 g fûszerpaprika, fél dl tejfel, fél dl tejszín, só, 20 g liszt, 200 g libamáj, 8 db gombafej, 200 g zöldmetélt, 30 g vaj;