2024.05.13. - Szervác, Imola

Részeges marhagulyás római tálban

Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 burgonya, 1 piros húsú paprika, 2 sárgarépa, 1 cikk zeller, 1 póréhagyma, 3 dl testes vörösbor, 7 dl húsleves (kockából), 4 evõkanál olaj, 1 kis doboz paradicsompüré, kevés cayenne bors, morzsolt kakukkfû, 20 szem fekete olívabogyó, néhány bazsalikomlevél, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mielõtt hozzákezdenénk a fõzéshez, a cseréptálat fedelével együtt áztassuk hideg vízbe, hogy a víz egészen ellepje. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a megtisztított burgonyát és a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a sárgarépát és a zellert hasábokra, a megtisztított póréhagymát karikákra vágjuk.

A húst folyó csapvíz alatt leöblítjük, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát elõhevített olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst, és erõs lángon 3-4 perc alatt hirtelen megkapatjuk. Felöntjük a testes vörösborral. Az egészet átöntjük a vízbõl kivett, lecsepegtetett római tálba. Elkészítjük a húslevest, és elkeverjük benne a paradicsompürét, beletesszük a zöldségeket, az áttört fokhagymát, a cayenne borsot, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az egészet összekeverjük, és a húsra öntjük.

A tálat lefedjük, hideg sütõbe toljuk, és 200 C-ra felmelegített sütõben másfél óra alatt puhára pároljuk. Amikor az étel elkészült, mély tálba szedjük, tetejére apróra tépkedett bazsalikomlevelet szórunk, és félbevágott fekete olajbogyóval díszítjük. Friss kenyérrel vagy fõtt krumplival kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!