rss
  • Õszibarackos-mogyorós saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók (6 személyre): 6 csésze vegyes zöldsaláta, 2 csésze kockára vágott fõtt csirkemell, 2 csésze szeletekre vágott õszibarack, 1 zellerszár felszeletelve, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, ½ csésze málnaecet, ½ csésze (mézben) pirított földimogyoró.

    Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat a mogyoró kivételével; azt csak tálaláskor szórjuk a saláta tetejére.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Gyümölcsfõzelék

    Hozzávalók:

    - 2 marék piros ribizli
    - 4 marék fekete meggy
    - 3 marék fekete cseresznye
    - kevés víz
    - cukor ízlés szerint
    - 3 dl natúr joghurt
    - 1 csomag epres pudingpor
    - pár csepp vaníliaaroma

  • Kesudiós csirke

    Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell, 10 dkg sózatlan kesudió, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk. õrölt római kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. õrölt gyömbér, 1 kk. garam masala, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl tej, 3 ek. olaj, só

  • Lencsefőzelék tükörtojással

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

  • Lazacos palacsintacsoda

    Hozzávalók: 12 sós palacsinta, 20 dkg lazacfilé, 1 közepes fej hagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg vaj, 3 kk pirospaprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Ananászos pulyka

    Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg pulykamell, 5 evõkanál liszt, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 10 dkg trappista sajt, 4 evõkanál olaj, 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 dl tejszín.

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Gyümölcsök aszalva

    Az aszalás a legrégibb tartósítási mód. Nem kell hozzá különleges fölszerelés, csak napfény vagy meleg. Az így konzervált zöldség és gyümölcsféle kis helyen elfér, szükség szerint használhatunk belõle, kevésbé romlik, mint a befõtt. Ahol a kertben megterem a különféle zöldség, gyümölcs és a napi fogyasztáson felül még marad is, érdemes akármilyen kis mennyiséget is megaszalni, télen majd jó hasznát vesszük.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, késhegynyi fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, 1 ½ pohár tejföl, 2 db paradicsom, 1 evõkanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Citromszelet

    Hozzávalók:

    2 egész tojás, 14 dkg ráma, 14 dkg cukor, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola vagy apróra vágott dió, 28 dkg liszt, 20 dkg porcukor, fél citrom leve, 1 kanál rum, másfél kanál víz

  • Túró Puffancs

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1/4 kg túró, 2 dl tejföl, 1 cs Vaníliás cukor, 1 db tojás, 5 dkg cukor, 1 kk szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, zsír vagy olaj /sütéshez/.

  • Tormás csirkemell

    Hozzávalók: 3-4 csirkemell, 1 leveskocka, 3 ek frissen reszelt torma, 5 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 ek. ecet.

  • Grillezett békacombok

    Hozzávalók

    6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors

  • Burgonya metélt

    Héjában megfõzünk egy kiló burgonyát s még forrón meghámozzuk, szitán áttörjük, vagy nyújtófával a gyúródeszkán szétnyomkodjuk. Ha kihûlt, 4 deci liszttel, két tojás és kevés sóval összegyúrjuk, ha lágy, még kevés lisztet veszünk hozzá.

  • Boszorkány-szigeti batyus halászlé

    Hozzávalók: 4 kg ponty, 80 dkg hagyma, 5 dkg só, 10 dkg szegedi fûszerpaprika, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 csípos paprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fokhagyma, 2 kg halcsont, 2 dl olaj, fehérbors.

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Tejszínes epertorta

    Tejszínes epertortaA piskóta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tortakarika alját kibéleltjük szilikonos sütőpapírral. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd átszitáljuk. Kimérjük a porcukrot, két külön tálkába: az egyikbe 12, a másikba 6 dkg-ot. A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk őket egy-egy mély tálba. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a 12 dkg porcukrot, majd gépi habverővel habosra kavarjuk. (Kb. 5 perc.) A tojásfehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni, majd mikor már majdnem kész lett, hozzáadjuk a 6 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.

  • Csirkemájas spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemáj, õrölt bors, 1 ek. liszt, 1 db vöröshagyma, 2 csomag újhagyma (vagy 1 szál poré), 300 g spagetti( Barillo), 60 ml olívaolaj, 200 ml húsleves, l50 ml fõzõtejszin, só, 20 ml konyak.

  • Köménymagleves

    Hozzávalók: 1 kanál örölt köménymag,1 kanál liszt, 1 liter viz, kis fej hagyma, petrezselyemzöld.