rss
  • Túrós rakás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 zsemle, 3 dl tej, 3 tojás, 2 cs. vaniliás cukor, 3 kanál kristálycukor, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, cukor, citromhéj és mazsola ízlés szerint.

    A zsemléket kockákra vágom A tojásokat ketté választom, a sárgáját kikeverem a két féle cukorral és a tejjel. Ráöntöm a zsemlékre, alaposan összekevem és egy kivajazott jénaiba teszem. Ezután a túrót kikeverem a margarinnal és ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal és mazsolával.(ezeket nem muszáj beletenni csak ha szeretjük) Rákenem a zsemlés rétegre. Ezután a tojásfehérjét felverem 5 dkg cukorral és rákenem a túrós rétegre. 180 fokon addig sütöm míg a teteje szép színt kap!

    Tipp: A gyerekek kedvéért szórhatunk a tetejére sütés elõtt csokireszeléket vagy tehetünk a túrós réteg fölé gyümölcsöt is!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Aszalt szilvával töltött hústekercs

    Aszalt szilvával töltött hústekercsA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni. Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni! Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk (170 C). Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, majd feltekerjük a sütőt 200 C-ra.

  • Túrókrémleves

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves, kapor.

  • Sajttekercs 1.

    Hozzávalók: 25 dkg edami, vagy trappista sajt, 15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt, 2 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselyem.

  • Tojás aszpikban

    Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.

  • Meggyes csokis

    Hozzávalók: fél kg meggy, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg kakaópor, 35 dkg rétesliszt, 4 dl tej, 1 vaníliarúd, fahéj, 1 csomag sütõpor.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.

  • Rumos-szilvás rétes

    Hozzávalók: fél kg szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl víz.

  • Csipkelimonádé mézzel

    Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz.

  • Csülkös rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 db fõtt, füstölt csülök, 2 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg trappista sajt, 6 db fõtt tojás, olaj, mustár, ketchup, bors.

  • Rakott almás-túrós sütemény

    A szükséges hozzávalók:

    - 1 kg tehéntúró
    - 75 dkg alma
    - 1 tojás
    - 2 dl tejföl
    - 1 evõkanál porcukor
    - 1 evõkanál reszelt citromhéj
    - 20 dkg mazsola

  • Fokhagymás pirítós sajttal

    Hozzávalók: 1 francia bagett négyfelé vágva, 2 dgk vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, bármilyen sajtból 10-15 dkg reszelve, vagy szeletelve, csokor petrezselyem megvágva, só, bors.

  • Mákos csillag

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 20 dkg darált mák, 15 dkg margarin.

  • Vagdalt

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy fél zellergumó, 2 zsemle, 3 zöldpaprika, 2 tojás, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj.

  • Csõben sült galuska

    Hozzávalók:

    1 kg reszelt cukkini (vagy spárgatök), 1 csokor kapor, 60 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, só, bors, zsemlemorzsa, 10 dkg parmezán sajt

  • Tepsis brassói

    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja vagy lapocka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 60 dkg burgonya.

  • Burgonya metélt

    Héjában megfõzünk egy kiló burgonyát s még forrón meghámozzuk, szitán áttörjük, vagy nyújtófával a gyúródeszkán szétnyomkodjuk. Ha kihûlt, 4 deci liszttel, két tojás és kevés sóval összegyúrjuk, ha lágy, még kevés lisztet veszünk hozzá.

  • Banános hajók

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája.

  • Bögrés barackos

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 1 kis pohár tejföl
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre cukor
    - 4 ek. olaj
    - 1 tk. szódabikarbóna

  • Sonkás hagyma

    Hozzávalók: 2 szál vastag póréhagyma, 15 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 tojás, késhegynyi õrölt szerecsendió, só és törött bors ízlés szerint.

  • Argentin rakott bab

    Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípõs paprika, 1 ek. paradicsompüré, 0,5 mk. szurokfû, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2 karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.