2024.04.19. - Emma

Pikáns ecetes cukkini

Hozzávalók: 3 kg felszeletelt cukkini, 1 kg felszeletelt vöröshagyma, 20 dkg só, 1 l borecet, 20 dkg cukor, 2 mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál mustármag, 2 evõkanál koriandermag.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felszeletelt cukkinit és vöröshagymát váltakozva befõttesüvegbe rétegezzük, és megszórjuk 4 evõkanálnyi sóval. Egy napon át hûvös helyen állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk száradni. Egy nagy lábasban 1 liter borecetben elkeverjük a maradék sót és a cukrot, beleszórjuk a kurkumát, és 5 percig forraljuk.

Beletesszük a cukkinit és a hagymát, hozzáadjuk a mustármagot és a koriandermagot, és nagyjából egy óráig lefedve állni hagyjuk, majd mérsékelt lángon felforraljuk. Befõttesüvegekbe adagoljuk, rámerjük a leszûrt, langyos levet, lezárjuk az üveget, és még egy hónapig hagyjuk érni ezt a finom savanyúságot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!