rss
  • Kolbászos tésztaomlett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.

    A tésztát sós, forró vízben roppanósra fõzzük, majd leszûrjük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, és ha kivágtuk a magházát, felkarikázzuk. A kolbászról lehúzzuk a bõrét, és vékony karikákra szeljük. A serpenyõben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, és további 5 percig pároljuk.

    Hozzákeverjük a fõtt orsótésztát, a karikákra vágott kolbászt, és sóval, frissen õrölt fekete borssal ízesítjük. A tojásokat egy tálban felverjük, tejföllel elkeverjük, teszünk bele kevés sót, borsot, és a tésztára öntjük, majd lefedve megvárjuk, amíg megdermed. A petrezselymet leöblítjük, a száráról lecsipkedjük a leveleket, felaprítjuk, és megszórjuk vele az omlett tetejét. Melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgabarack - sárgarépa lekvár

    Hozzávalók: 35 dkg magozott sárgabarack, 15 dkg sárgarépa, 1 citrom leve és héja, 30 dkg cukor.

  • Hungaricum - Hungarian Culinary Art

    A könyv a Magyar konyhát mutatja be egy új formában receptekkel és csodálatos képekkel. Minden recepthez megtalálható a kész étel fotója.

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók:

    kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Erdõmester sült

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.

  • Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Szerelemturmix

    Hozzávalók: 8 cl. whisky, 4 cl. kávélikõr, 2 dl. tej, 2 kanál cukorszirup, 1 kanál instant kávé, 2 tojás, 5 g. szerecsendió, 4 jégkocka.

  • Szilveszteri sajttorta

    Hozzávalók: 1 egész kerek trappista sajt, 5 dkg darált dió, 3 evõkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefõtt), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 10 dkg tehéntúró, 10 dkg fõtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús), 15 dkg vaj, 1 teáskanál frissen reszelt torma, 2 nagy csokor snidling, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sör, 1 teáskanál piros fûszerpaprika,
    mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és köménymag, ízlés szerint só.

  • Vese burgundiai módra

    A tisztított és félbevágott veséket sózzuk, borsozzuk és vajon megsütjük. Kivesszük, majd ugyanebben a vajban sózott, borsozott gombafejeket és karikára vágott virslit pirítunk.

  • Mandulás tormamártás

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés czukrot.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Csokifészek

    Hozzávalók: cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Túróval töltött pulykamell

    Hozzávalók:

    - 40 dkg pulykamell filé
    - 25 dkg túró
    - 2-3 ek joghurt és/vagy tejföl
    - 4-6 szelet pizzamozzarella
    - 1 marék vágott vegyes zöldfûszer
    - 5 db szárított paradicsomszelet
    - 1 szál újhagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1 paradicsom
    - provence-i fûszerkeverék
    - 2 ek olívaolaj
    - só
    - bors

  • Debreceni mézes

    Hozzávalók: 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1/2 kg liszt, 1 csomag sütõpor, 4 dl méz, 1/2 dkg õrölt fahéj, 3 dkg õrölt szegfûszeg, 5 dkg apróra metélt dióbél.

  • Almás csokis fahéjas rumos muffin

    Hozzávalók:
    3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evõkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütõpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás;

  • Borjúsült sós uborkaraguval

    Hozzávalók: 1,2 kg borjúcomb, babérlevél, 1 hagyma, 1 fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, bors, só, olaj, 10 dkg sósuborka, 10 dkg gomba, 5 dkg szalonna, tárkony, tejföl.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 80 dkg burgonya, 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 35 dkg ricotta krémsajt, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz.