rss
  • Kolbászos tésztaomlett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.

    A tésztát sós, forró vízben roppanósra fõzzük, majd leszûrjük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, és ha kivágtuk a magházát, felkarikázzuk. A kolbászról lehúzzuk a bõrét, és vékony karikákra szeljük. A serpenyõben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, és további 5 percig pároljuk.

    Hozzákeverjük a fõtt orsótésztát, a karikákra vágott kolbászt, és sóval, frissen õrölt fekete borssal ízesítjük. A tojásokat egy tálban felverjük, tejföllel elkeverjük, teszünk bele kevés sót, borsot, és a tésztára öntjük, majd lefedve megvárjuk, amíg megdermed. A petrezselymet leöblítjük, a száráról lecsipkedjük a leveleket, felaprítjuk, és megszórjuk vele az omlett tetejét. Melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pisztráng fóliában sütve Gribiche mártással

    Hozzávalók: 4 db pisztráng (25-30 dkg-os), 8 dkg vaj, só. A mártáshoz: 3 dl majonéz, 1 db fõtt tojás, 5 dkg ecetes uborka, 1 dkg tárkonylevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélõhagyma, 2 dkg kapribogyó, 1 dl tejszín, só.

  • Aszaltszilvás csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors;

  • Krémes sárgarépa leves

    Krémes sárgarépa levesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk. Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet. Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.

  • Borsó krémleves

    Borsó krémlevesA pórét és az édesköményt kis darabokra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Rászedjük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, majd a borsót is. Citromborssal ízesítjük, majd 5 percet dinszteljük. Felöntjük vízzel, sózzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha készen van, beleöntjük a tejet, és krémesre turmixoljuk. A levesbetéthez a sajtot finomra reszeljük, a sonkát ici-pici darabokra vágjuk, összekeverjük. Felforrósítunk egy serpenyőt, a sonkás sajtból kis halmokat szórunk a forró serpenyőre. Addig sütjük, amíg láthatóan megpirul a sajt. Kiszedjük, és még forrón feltekerjük őket.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj,1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.

  • Húsvéti sonkás kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztö, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg fõtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús.

  • Kocsonyázott zöldség

    Hozzávalók: 60 dkg vegyes, levesben fõtt zöldség, 2-3 ecetes uborka, 2 tojás, 5 dl húsleves, 2 evõka­nál zselatin.

  • Csirke galuskaleves

    Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 30 dkg apró újburgonya, 4 zöldpaprika, 1 paradicsompaprika, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 1 csokor zsenge csalán, só, fehér bors.

  • Almasaláta

    Hozzávalók:

    3 szép alma, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Cukkinis paradicsomos halnyárs

    Hozzávalók: 50dk fogasfilé, 2 lilahagyma, 2 cukkini, 4 paradicsom, 8 bambusznyárs;

    Páchoz: 1,5dl olívaolaj, só, õrölt bors,1 citrom,1 csokor petrezselyem;

  • Nyúlmájjal töltött pulykamell, joghurtos brokkolisalátával

    A pulykamell-filét késsel szétnyitjuk úgy, hogy egy lapot kapjunk belõle. Kiálló széleit levágjuk, a húst kb. 1 cm vastagságúra gyengén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A levágott részeket kétszer átdaráljuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, kevés sót és borsot, s keverõkanállal vagy habverõvel péppé keverjük.

  • Palacsintatekercs

    Hozzávalók: 12 db sós palcsinta, 40 dkg füstölt fõtt tarja, 1 csokor újhagyma, 1 doboz tejföl, 1 db tojás.

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük. Teszünk bele 1 nagy vagy két kicsi babérlevelet, s megsózva puhára fõzzük. Persze utána kell tölteni a víznek.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szem szegfûszeg, körömnyi fahéj, darabka citromhéj, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 40 dkg fehér szõlõ.

  • Rokfortos öntet

    Végy 25 dkg majonézt, 15 dkg rokfortot, 1 dl tejszínt, 2-3 evõkanálnyi citromlét, egy kevés cayenne borsot, õrölt fehér borsot és sót.

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Hamis Brassói

    Hozzávalók: 1 kiló burgonya, 15 deka szójalocka, 2 húsleveskocka, fokhagymakrém, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Fehérboros gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg rókagomba
    - 2 fej római saláta vagy 1 fej kisebb jégsaláta
    - 10 dkg-ként 1 dl száraz fehérbor
    - 10-dkg-ként 5 dkg vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 szál újhagyma
    - olívaolaj
    - só, bors

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.