2024.04.19. - Emma

Kolbászos tésztaomlett

Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós, forró vízben roppanósra fõzzük, majd leszûrjük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, és ha kivágtuk a magházát, felkarikázzuk. A kolbászról lehúzzuk a bõrét, és vékony karikákra szeljük. A serpenyõben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, és további 5 percig pároljuk.

Hozzákeverjük a fõtt orsótésztát, a karikákra vágott kolbászt, és sóval, frissen õrölt fekete borssal ízesítjük. A tojásokat egy tálban felverjük, tejföllel elkeverjük, teszünk bele kevés sót, borsot, és a tésztára öntjük, majd lefedve megvárjuk, amíg megdermed. A petrezselymet leöblítjük, a száráról lecsipkedjük a leveleket, felaprítjuk, és megszórjuk vele az omlett tetejét. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!