rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtos rakott cukkini

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A végein bemetszett paradicsomokat mártsd egy pillanatra a forrásban lévõ vízbe, és húzd le a héját. Hûtsd ki, és vágd karikákra. Vágd le a cukkini végeit, majd szeleteld õket ujjnyi vastagságú karikákra. Karikázd fel a megtisztított vöröshagymát. A sajtot reszeld le. A megtisztított fokhagymát tedd forró olajba, és emeld ki, mielõtt megpuhulnának. A cukkiniszeleteket süsd ki ebben a fokhagymás olajban, majd tedd félre.

    A karikákra vágott vöröshagymát is dobd egy pillanatra az olajba, de ne hagyd megpirulni. A paradicsomot, a cukkinit és a hagymát rétegezd egy lapos, tûzálló tálba úgy, hogy kicsit ferdén egymásra legyenek csúsztatva . Sózd, borsozd, és szórd meg oregánóval. A tojásokat keverd össze a tejföllel, szórd bele a reszelt sajtot, és borítsd a zöldségek tetejére. Forró sütõben, körülbelül 200 fokon süsd 20-25 percig. Ha a teteje aranysárgára pirult, kiveheted.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

    Hozzávalók: 300 g liszt, 1 ek étkezési keményítõ, 1/2 cs porélesztõ, 25 g cukor, 1 kk só, 35 g Liga margarin, 1,75 dl rizstej, 2 maroknyi mazsola;

  • Ehetõ jégkocka

    Saját fagyasztású, vagy a szupermarket mirelitpultjáról választott fagyasztott eper, gurulós málna, szeder erdei gyümölcs kerül jégkocka gyanánt az italba. Mire a "jég" áthûti az italt, saját maga is kellõen felissza a levet és kellemesen pikáns módon gurulhat le a gyomrunkba.

  • Diós-Pesto

    Hozzávalók: 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 ek dióbél, 3 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olivaolaj "extra szûz", só, bors;

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók: 4 paprika (1 lehet csípõs is), 3 paradicsom, 1 közepes fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, olaj, só, bors.

  • Afrikai tej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 5 dkg darált mogyoró, 2-3 banán, 2 kk kakaópor, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, cukor.

  • Húsvéti torta

    A hozzávalók:

    - 5 db tojás
    - 5 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 2 ek étkezési keményítõ
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 0.5 db citrom reszelt héja
    - 1 tasak vaníliás cukor

    A krémhez:

    - 1 csomag vaníliás puding
    - 200 ml tejszín
    - 15 dkg porcukor

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Gombás fasírt

    Hozzávalók:

    - 2 nagy csokor friss petrezselyem
    - 1 egész tojás
    - 3 zsemle
    - 70 dkg darált hús
    - 7-8 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - ételízesítõ
    - szárított vegyes erdei gombafûszer
    - kevés tej
    - olaj a sütéshez
    - morzsa

  • Virslis krumpli tepsiben

    Hozzávalók 4 személyre:

    0,6-0,7 kg hasábburgonya, 3 dl tejföl, 4 + 2 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, ételízesítõ, bors, majoránna, só, olaj

  • Sólet

    Hozzávalók:

    10 dkg vajbab, 4 tojás, 1 kg burgonya, 1 kg csontos marhahús, gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi paprika, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, 1 szál sárgarépa, 10 dkg hántolt árpa, zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só

  • Babfõzelék

    Hozzávalók:

    1 csipet ételízesítõ
    35 dkg fehérbab konzerv
    1 gerezd fokhagyma
    2-3 db babérlevél
    3 evõkanál finomliszt
    3 evõkanál étolaj

  • Beach Beauty

    Az összetevõket - a tonic kivételével - shakerben összerázzuk, majd egy pohárba jégre szûrjük, végül felöntjük a tonickal, és lazán megkeverjük.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Megjelent Jamie fõzõiskolája

    Isten hozott a Fõzõiskolámban!

  • Gerslileves

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

  • Adventre: hercegszelet

    Hozzávalók: 21 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 szelet reszelt csokoládé, 15 dkg vaj. A tetejére: 20 dkg cukor, 4 tojásfehérje, 2 szelet reszelt csokoládé, fél csomag vaníliás cukor, cseresznyebefõtt.

  • Bolognai ragu

    Hozzávalók: 30 dkg marhahús (színhús), 10 dkg húsos szalonna, 1/2 pohár száraz vörösbor, 1 pohár húslé, 5 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg hagyma, 5 dkg répa, 5 dkg zeller.

  • Rumos-burgonyás palacsinta

    Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Tepsis csigatészta

    A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfozzük, majd meleg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fõ, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és a zsírját egy serpenyoben kevergetve, kiolvasztjuk. A szalonnazsírra rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...