2024.03.19. - József, Bánk

Gyümölcskenyér aszalt szilvával és dióval

Hozzávalók: 18 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 12,5 dkg margarin, 17 dkg barnacukor, 2 tojás, vaníliaaroma, 3 dl tej, 37 dkg liszt, 1 tasak élesztõ, csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szilvákat beáztatjuk pár órára, hogy könnyebben lehessen velük dolgozni. Majd a szilvákat kockákra, a diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd kevés vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a szilvakockákat, a mazsolát és a diódarabokat.

A lisztet, az élesztõt s a sót tálba szitáljuk, és fakanállal kevergetve hozáadjuk a gyümölcskrémet. Õzgerincformát vagy téglalap alakú sütõformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg sütõben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk, és kihûtjük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!