2025.11.19. - Erzsébet

Paradicsomos kenyér

Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál kakukkfû, bors, 1 evõkanál vaj.
A paradicsomot meghámozzuk és összeturmixoljuk. Belemorzsoljuk az élesztõt, és a cukorra együtt annak felolvadásáig keverjük. Ezután a lisztet a fûszerekkel és a paradicsompürével jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. Egy kb. 1 literes ûrtartalmú formát kivajazunk, a tésztát lisztes kézzel alaposan átgyúrjuk, és a formába tesszük. Hosszában 2 cm mélyen bevágjuk, és még egyszer jól megkelesztjük. A sütõt elõmelegítjük. A kenyeret vízzel megkenjük. A sütõ aljára vízzel telt tálat helyezünk, és tûpróbáig sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!