rss
  • Paradicsomos kenyér

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál kakukkfû, bors, 1 evõkanál vaj.

    A paradicsomot meghámozzuk és összeturmixoljuk. Belemorzsoljuk az élesztõt, és a cukorra együtt annak felolvadásáig keverjük. Ezután a lisztet a fûszerekkel és a paradicsompürével jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. Egy kb. 1 literes ûrtartalmú formát kivajazunk, a tésztát lisztes kézzel alaposan átgyúrjuk, és a formába tesszük. Hosszában 2 cm mélyen bevágjuk, és még egyszer jól megkelesztjük. A sütõt elõmelegítjük. A kenyeret vízzel megkenjük. A sütõ aljára vízzel telt tálat helyezünk, és tûpróbáig sütjük. Melegen fogyasztjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Absinth cocktail

    Hozzávalók: 3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál.

  • Penne brokkolival

    Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Almás-túrós muffin

    Hozzávalók: 2 alma, 38 dkg liszt, 3 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 18 dkg vaj, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg túró, 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma), 0,5 dl almapálinka.

  • Kakastöke sajtos partyfalatok

    Hozzávalók: 30 dkg kakashere, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 1 babérlevél, 1 bagettkenyér, 2-3 ek ajvar, fogvájó, vaj, reszelt sajt.

  • Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Körteleves

    Hozzávalók: 80 dkg körte, 4 szem szegfûszeg, 1 evõkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 evõkanál liszt.

  • Sült barátfüle

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 tojássárga, 1 evõkanál cukor, 1-2 evõkanál tejföl, 3-4 evõkanálnyi kemény meggydzsem, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

  • Olasz tésztás leves

    Hozzávalók: 1,2 l csirkehúsleves, 1 paradicsom, 15 dkg "Capelli d`angello" - azaz cérnametélt, só, 2,5 dkg reszelt parmezán, 2 ek vágott snidling.

  • Penne carbonara

    Hozzávalók: 1 cs (500g) Penne Rigatta, 1dl tejszín, 150g bacon, 5 tojás sárgája, sajt ha fel akarjuk dobni.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók: 1 kg SÜTÕTÖK, 1 liter tej, 5 dkg vaj, 3 evõkanál rizs, só, cukor, 1 csokor petrezselyemlevél.

  • Jeges narancsos tea

    Az elkészített narancsteába öntsünk 1 dl vörösbort és 3 cl rumot. Jégkockával és narancs-karikával díszítsük.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 3 tojássárgája
    - 12 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
    - kb 1-2 kanál tejföl
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - rum
    - porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz

  • Kávészelet

    Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 dl lefõzött kávé.

  • Gyömbéres sütemény

    Hozzávalók: negyed kg cukor, 4 tojássárgája, l egész tojás, 1 dkg õrölt gyömbér, negyed kg liszt.

  • Misoleves

    Hozzávalók:

    25 dkg tofu (ne használjuk a füstöltet), 2 evõkanál fehér miso, 8 dl dashi, 1 nori lap, 2-3 szál újhagyma

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

  • Dinnyefagylalt

    Hozzávalók: 1 kis sárgadinnye, 25 dkg cukor, víz, 1 narancs leve, fél citrom leve, 1 tojásfehérje, 2 ek cukor.

  • Sült paprikasaláta

    Hozzávalók: 1 kg paprika, 3 ek olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 3 ek cukor, 3 ek ecet, 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Almás káposztasaláta

    A vékony metéltre vágott káposztát összekeverjük a héjastól kisebb szeletekre darabolt almával és megöntözzük citromlével, megsózzuk, teszünk rá kevés õrölt köménymagot és ráöntjük az ecetes salátalevet. 2-3 órán keresztül hûtõszekrényben érleljük.