2024.04.19. - Emma

Vegyes grill

Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõkészített csirkemellet apró kockákra daraboljuk. A megmosott para-dicsomot és az endíviát félbevágjuk. A cukkinit megmossuk, vastagon felkarikázzuk. Az elõkészített hozzávalókat a nyársakra húzzuk. Elõször a fél paradicsomot, majd felváltva egy-egy csirkemell kockát, cukkini karikát. A nyárs másik végét félbevágott paradicsommal zárjuk. A megmosott bazsalikom, rozmaring és a petrezselyem szárát lecsipkedjük, a zöldfûszereket apróra vagdaljuk, majd elkészítjük a páclét.

Az olajba beleforgatjuk a zöldfûszereket, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. Megforgatjuk benne a tonhalszeleteket, a rákot, és a maradék páccal megkenjük a nyársakat, és felforrósított grillrácsra tesszük, köré rakjuk a maradék hozzávalókat, a tonhalat, rákot, endíviát. A nyársak mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük, a zöldségeknek 1-2 perc is elég. A tonhalat vastagságától függõen legalább 5 percig sütjük. Friss nyári salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!