rss
  • Vegyes grill

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

    Az elõkészített csirkemellet apró kockákra daraboljuk. A megmosott para-dicsomot és az endíviát félbevágjuk. A cukkinit megmossuk, vastagon felkarikázzuk. Az elõkészített hozzávalókat a nyársakra húzzuk. Elõször a fél paradicsomot, majd felváltva egy-egy csirkemell kockát, cukkini karikát. A nyárs másik végét félbevágott paradicsommal zárjuk. A megmosott bazsalikom, rozmaring és a petrezselyem szárát lecsipkedjük, a zöldfûszereket apróra vagdaljuk, majd elkészítjük a páclét.

    Az olajba beleforgatjuk a zöldfûszereket, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. Megforgatjuk benne a tonhalszeleteket, a rákot, és a maradék páccal megkenjük a nyársakat, és felforrósított grillrácsra tesszük, köré rakjuk a maradék hozzávalókat, a tonhalat, rákot, endíviát. A nyársak mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük, a zöldségeknek 1-2 perc is elég. A tonhalat vastagságától függõen legalább 5 percig sütjük. Friss nyári salátával kínáljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kolbászos bableves

    Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár fehér bor, 6 szelet bacon kockákra vágva, olaj, egy csipet apróra vágott csili paprika, 1 nagy póréhagyma, szeletelve, 200 ml csirkehús alaplé, 1 gerezd fokhagyma, szeletelve, 1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva, 6 csípõs nyers sertéskolbász (kb. 35 dkg), 2 x 400g konzerv fehérbab, natúr lében.

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só,1 mokkáskanál sütõpor.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük.

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Kapros túrós csusza

    Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;

  • Gesztenyepüré badeni módra

    Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütõben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a külsõ, kemény héjat.

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10 dkg gomba, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, másfél dl világos sör, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só, 1 csokor petrezselyem-zöld, 1 db egész tojás.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni (Maccheroni, aglio, olio, peperoncino)

    Hozzávalók: Fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Zöld spenótsaláta

    Hozzávalók:

    50 dkg spenót, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 2 dl joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez

  • Mazsolás szeletek

    40 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütõporral, azután hozzágyúrunk 8 deka cukrot, 22 deka zsírt, kanálka rumot és késhegynyi fahéjat. A tésztát tepsibe helyezzük, és egyenletes vastagon elnyomkodjuk.

  • Csõben sült töltött csuka

    Hozzávalók: 1 csuka, 1 citrom leve, 1 szelet száraz kenyér, 1 fej hagyma, 6 dkg szeletelt konzerv gomba, 25 dkg darált mandula, 1 tojás, 1 ek. mustár, 1 ek. felaprózott petrezselyem, 10 dkg zsíros szalonna, 4 szelet Gruyére sajt, 1 ek. étkezési keményítõ, 2 ek. ketchup, paradicsom, só, bors.

  • Eperdzsem

    Hozzávalók: 1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve).

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg túró
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg vaj
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag zselatin
    - 30 dkg eper
    - 3 levél citromfû a díszítéshez
    - babapiskóta

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, l hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, l karalábé, l zellergumó, l csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Szõlõmártás

    Hozzávalók: 1 pohár tejföl, kevés liszt, só, 2 fürt szõlõ.

  • Szójaburger

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 1 db zsemle, 2 evõkanál szójaliszt, 1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 2 db tojás, a sütéshez: olaj, 4 db hamburger buci, salátalevél, kígyóuborka-szeletek, ketchup és mustár.

  • Sonkás tojássaláta

    Sonkás tojássalátaA tojásokat keményre főzzük. Vágjuk össze a krumplit, a sonkát, a lila hagymát, a retket és a tojásokat. Óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel, a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg az olajjal. 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az öntethez a majonézt keverjük össze a megmaradt fűszerekkel, és jól hűtsük le. Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel rakjuk körbe a tányért, majd halmozzuk rá a tojássalátát, és locsoljuk meg a majonézes öntettel. Ízlés szerint további hozzávalókkal variálható, bővíthető.

  • Ananászos kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 2 konzerv kukorica
    - 1 konzerv ananász
    - 2 kis pohár tejföl
    - 2 ek majonéz
    - só
    - fehérbors