rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Pulykás-joghurtos franciasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A mirelit franciasaláta-alapot forrásban lévõ vízben 1-2 perc alatt puhára fõzzük, majd leszûrjük, lecsepegtetjük, és hûlni félretesszük. Ha kihûlt, nagy tálba tesszük, majd a héjas almákat, a csemegeuborkát kicsi kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk. A pulykamellfilét is kicsi kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, forró olajon pirosra sütjük, majd kihûtjük.

    Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot, a mustárt, az aprított petrezselymet és az olívaolajat, majd sóval, borssal ízesítjük. Az összes elõkészített hozzávalót a franciasaláta-alaphoz adjuk, és lazán összeforgatjuk. Hûtõbe téve jól lehûtjük, majd tálaláskor tányérra halmozzuk, és friss kakukkfûvel díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Habos-torta

    56 deka cukrot nagyon finomra törünk s evvel együtt kis ujjnyi hosszú vaníliát is, megszitáljuk az egészet s félretesszük. 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk s a cukor felét kanalankint adva hozzá, avval is folyton verjük.

  • Hollandi mártás

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek fehérbor, 1 tk só, 1/4 tk bors, 1 tk citromlé.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg kelkáposzta
    - 2 db közepes krumpli
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 tk ételízesítõ
    - 1 tk pirosarany
    - 1 tk só
    - 1 mk köménymag
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 tk õrölt paprika
    - 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj
    - 1 púpos ek liszt

  • Tavaszi burgonyagombóc-leves

    A gombóchoz a burgonyát megfõzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk.

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 50 dkg reszelt fehérkáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, törött bors, só.

  • Házi kakaós csigák

    Házi kakaós csigákAz élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben készítsük el a tölteléket. Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal (vagy olvasztott margarinnal). A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjük fel.

  • Babfõzelék zsemlegombóccal

    Az elõzõ este beáztatott babot fokhagymával, babérlevéllel, Vegetával puhára fõzzük, magyaros rántással berántjuk. Kicsit hígabbra készítjük, mint általában.

  • Narancspuding (kímélõ étel)

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de 10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Sós, omlós tészta

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12,5 dkg nagy darabokra vágott vaj, 1 tojássárgája, 1-2 evõkanálnyi víz, egy csipetnyi só.

  • Márványsajtos kelkáposzta saláta

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 savanykás alma, 1 póréhagyma.

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Túrós zserbó

    Készítette: Baloghné Teréz

    A tésztája a hagyományos zserbó.

  • Füstölt hallal töltött tojás

    Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg túró
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg vaj
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag zselatin
    - 30 dkg eper
    - 3 levél citromfû a díszítéshez
    - babapiskóta

  • Metélttel töltött padlizsán

    Hozzávalók: 2 hosszúkás padlizsán, 1 tojás, 2 evõkanál reszelt rokfort (márványsajt), 2 evõkanál apróra tört cérnametélt, 1 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...