Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mirelit franciasaláta-alapot forrásban lévõ vízben 1-2 perc alatt puhára fõzzük, majd leszûrjük, lecsepegtetjük, és hûlni félretesszük. Ha kihûlt, nagy tálba tesszük, majd a héjas almákat, a csemegeuborkát kicsi kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk. A pulykamellfilét is kicsi kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, forró olajon pirosra sütjük, majd kihûtjük.
Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot, a mustárt, az aprított petrezselymet és az olívaolajat, majd sóval, borssal ízesítjük. Az összes elõkészített hozzávalót a franciasaláta-alaphoz adjuk, és lazán összeforgatjuk. Hûtõbe téve jól lehûtjük, majd tálaláskor tányérra halmozzuk, és friss kakukkfûvel díszítjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!