2024.04.27. - Zita

Pulykás-joghurtos franciasaláta

Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mirelit franciasaláta-alapot forrásban lévõ vízben 1-2 perc alatt puhára fõzzük, majd leszûrjük, lecsepegtetjük, és hûlni félretesszük. Ha kihûlt, nagy tálba tesszük, majd a héjas almákat, a csemegeuborkát kicsi kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk. A pulykamellfilét is kicsi kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, forró olajon pirosra sütjük, majd kihûtjük.

Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot, a mustárt, az aprított petrezselymet és az olívaolajat, majd sóval, borssal ízesítjük. Az összes elõkészített hozzávalót a franciasaláta-alaphoz adjuk, és lazán összeforgatjuk. Hûtõbe téve jól lehûtjük, majd tálaláskor tányérra halmozzuk, és friss kakukkfûvel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!