rss
  • Zöldséges halleves

  • Share on Tumblr

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük.

    Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldséget, a mazsolát, a halat, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Amikor a hal megfõtt, villával összetörjük, összekeverjük a tojással, a vajjal, a darált dióval, a fûszerekkel, s annyi maceszdarával, hogy sûrû masszát kapjunk. A zöldséges levet forrásig hevítjük, majd beletesszük a masszából készült gombócokat. Kb. l5 percig fõzzük, ezúttal kisebb tûzön.

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. l0 evõkanál maceszdara.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók:

    400 gramm fehér spárga

    bors
    1 kiskanál vaj
    1 tojás
    2 evõkanál balzsamecet
    2 evõkanál olívaolaj
    4 szelet nyers sonka
    rukkola.

  • Töltelékes fasírt

    Töltelékes fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Torockói rostélyos

    Hozzávalók: 4 db 20 dekás hízott rostélyos, 6 deka sertészsír, 10 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db nyers paradicsom, 15 deka tarhonya, 2 deka só és 3 deka zsír.

  • Ibériai szárított sonka

    Hozzávalók: 2 comb, 1 kg só, 3 dkg törött cayenne bors, 1 dkg rozmaring, 5 dkg babérlevél, 10 dkg fokhagyma.

  • Mézes kukoricagolyók

    Egy tágas serpenyõben pirítsd barnáspirosra a mézet, keverd bele a zsírt, majd folytonos kevergetés mellett add hozzá a pattogatott kukoricát. Addig kevergesd lassú tûzön, amíg a kukorica fel nem szívja a mézet, s akkor húzd félre. Vizes kézzel formálj kis gombócokat a masszából, azokat tedd zsírpapírra, és hagyd kihûlni.

  • Mandarinos kacsa

    Hozzávalók:

    - 2 db kacsamell
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - 1.2 dl mandarinlé
    - 5 db mandarin
    - 5 dl csirkealaplé
    - 1 kis csokor kakukkfû
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 0.5 fej kelkáposzta
    - só

  • Szajmóka

    3 kg-hoz: 1 kg sertéslapocka, 1 kg friss, húsos hasaalji szalonna, 1 kg frissen pörzsölt bõr, 6 dkg édes-nemes pirospaprika, 2 dkg csipõs pirospaprika, 7,5 dkg só, l dkg durvára õrölt köménymag, 5 dkg fokhagyma, 3 sertésgyomor (a tisztitáshoz 1 marék durva só, 3 fej kockára vágott vöröshagyma, 7 dl ecet).

  • Krumplis rétes

    Hozzávalók:

    1 csomag réteslap, 50 dkg krumpli, 8 dkg vaj (vagy margarin), 2 tojás, 3-4 evõkanál méz, 3 evõkanál pikáns lekvár, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 késhegynyi õrölt szerecsindióvirág, 1 mokkáskanál só

  • Hagymás sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemell
    - 1 nagy szál póréhagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 15 dkg reszelt sajt
    - só
    - bors

  • Sajtos sonkás tészta

    Hozzávalók: 30 dk sonka, 25 dk reszelt sajt, 1 tojás, 1 zacskó tészta(akármilyen,amit szeretünk), 1 doboz családi tejföl, só,bors;

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Kovászolt hagyma

    Hozzávalók: Hagyma, só, fokhagyma, kapor, kenyér.

  • Kakukkfüves kacsamell

    Hozzávalók:

    2 egész, bõrõs kacsamell, kb. 80 dkg, só, bors, gyömbérpor, 15 dkg kimagozott szõlõ, 3 dl szõlõlé, barnacukor, 5 dkg vaj, friss kakukkfû, 2 gerezd fokhagyma

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

  • Sütőtökleves almásan

    Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 10 dkg sampinyon gomba, 15 dkg fõtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka), 1 nagy doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt parmezán jellegû sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marhahúsleves-kocka, 1 tk cukor, 1-1 púpozott mk szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfû, 1 mk törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Sajtos csirkeburger

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkehús, 10 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. finomra vágott friss bazsalikom, 1 kk. citromlé, 4 magos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Fokhagyma sörtésztában (Orly)

    Hozzávalók: 50 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl sör, só és olaj a kisütéshez.

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.