rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldséges halleves

  • Share on Tumblr

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldséget, a mazsolát, a halat, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Amikor a hal megfõtt, villával összetörjük, összekeverjük a tojással, a vajjal, a darált dióval, a fûszerekkel, s annyi maceszdarával, hogy sûrû masszát kapjunk. A zöldséges levet forrásig hevítjük, majd beletesszük a masszából készült gombócokat. Kb. l5 percig fõzzük, ezúttal kisebb tûzön.

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. l0 evõkanál maceszdara.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Madeiramártás

    Egy fej hagymát, öt darab mandulát és két-három gombafejet apróra vágunk, olajon vagy vajon megpirítjuk, leöntjük egy pohár madeiroborral, negyedóráig lassú tûzön fõzzük, végül megsózzuk, megborsozzuk.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Rakott tészta recept

    Hozzávalók:
    400 g széles metélt, 4 db tojás, 2 dl tejfel, 100 g cukor, 150 g mák, 50 g mazsola, 200 g eper lekvár, 100 g dió, 10 g vaníliás cukor, 50 g zsemlemorzsa, 100 g + 20 g vaj, 100 g porcukor, só, õrölt fahéj

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Tejszínes fokhagymaleves

    Tejszínes fokhagymalevesA megpucolt vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el a felhevített olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk le egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti tehet bele többet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Ha összeforrt a leves jó alaposan turmixoljuk össze majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint lehet bele tenni sajtot is. Száraz kenyeret apróra vágva kicsit megpirítjuk és fogyasztáskor ebből teszünk a levesbe.

  • Hari priya

    Hozzávalók: 1/2 kg zöldborsó, 25 dkg házi sajt, 1,5 kg paradicsom, 2,5 dl tejszín, 1 ek olaj, 1,5 ek õrölt lepkeszegmag, 1/2 ek római kömény, 1/2 kk chili, 1/4 kk kurkuma, 2 kk só, 2 kk cukor.

  • Juhtúrós lasagne

    Hozzávalók: 25 dkg lasagne lap (nagyobb áruházakban kapható), 25 dkg juhtúró, 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk szárított, 2 szál kakukkfû vagy 1 kk szárított, 1 kk szárított oregano, 25 dkg mozzarella sajt, 10 dkg tisztított napraforgómag, 2 ek olaj, 3 ek reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 5 dl sûrített paradicso;

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Örmény hússaláta

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús. Zöldségek: 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, néhány szemes bors, 1 csg friss lestyán, 1 csg friss borsikafû, 1 dl fehérbor, 1,5 l víz
    A mártáshoz: 2 dl kefir, 2 evõkanál majonéz, 1 kávéskanál mustár, 2 evõkanál darált dió, só, bors, bazsalikom levél.

  • Szalámis calzone

    Hozzávalók: 20 dkg szeletelt szalámi (pl. téliszalámi), fél kiló pizzatészta, egy kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás.

  • Téli saláta

    A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd csíkokra, szálazd fel a párizsit is, s az egészet keverd össze egy salátástálban. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, ízesítsd mustárral, cukorral, sóval. Az öntetet add a zöldséghez, s a salátát tálalás elõtt hûtôszekrényben pihentesd egy-két órát.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Húsos gombaleves

    Húsos gombalevesFeldaraboljuk a vöröshagymát, a csirkemellet és a leveszöldségeket. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk felforrósított olajon, majd beletesszük az összetört fokhagymát és a megtisztított apróra vágott gombát. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd felengedjük 2-3 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított és összekockázott csirkemellet és a fűszereket. Körülbelül 15 perc forralás után hozzáöntjük a többi feldarabolt zöldséget is. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, ízlés szerint rakhatunk bele egy marék tésztát is, de anélkül is nagyon finom.

  • Gyümölcsös rizsgombóc

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél liter tej, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál kristálycukor, 25-30 dkg vegyes gyümölcs (szilva, ringló, sárgabarack), csipetnyi só, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, a tetejére fahéjas porcukor.

  • Fényezett Húsvéti Sonka

    Hozzávalók Sülthöz: 1000 g füstölt sonka (vagy tarja), 50 g vaj, 4ek. akác méz, 40 ml brandy, 250 g vegyes zöldség, 500 ml fehérbor, 500 ml húsleves, babérlevél, szegfûszeg, egészbors.

  • Bellini-sorbet

    Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 5 õszibarack, 1,75 dl pezsgõ, 2 tojásfehérje, felverve.

  • Esztergomi linzer

    50 deka lisztet 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütõporral, 25 deka cukorral, 25 deka zsírral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 dkg fahéjjal, 1 evõkanál kakaóval és annyi tejfellel vagy tejjel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen.

  • Croquettes

    Hozzávalók: 3 db nagy tojás, 180 g illatos méz (pl. hársméz), 200 g cukor, 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat, 1/2 teáskanál tiszta mandulaolaj, 1 csipetnyi só, 300 g egész, hámozatlan mandula, 335 g korpás liszt.

  • Kókuszos ananászturmix

    Hozzávalók: 1 kicsi ananász, 1 dl kókusztej, 1 kicsi banán, 1 alma (savanyú), 1 kiskanál méz, 1 dl ásványvíz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...