2025.07.06. - Csaba

Halsaláta

Hozzávalók: 1 kg tonhal, 1 citrom leve, 1 babérlevél vagy szegfûszeg ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 20-30 dkg kelbimbó, 60 dkg fõtt krumpli, 15 dkg reszelt sajt, 8 db paradicsom, 20 dkg göcseji sajt, 1 zöldpaprika, só, bors, rozmaring, szerecsendió, pirospaprika, 1 evõkanál mustár, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tejszín, zöldpetrezselyem ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A feldarabolt halra rányomjuk a citrom levét, megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal és állni hagyjuk. A hagymát megpároljuk az olajban, rátesszük a kelbimbót, majd a lecsurgatott halat. Kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sajtokat és a paprikát felkockázzuk, hozzákeverjük a mustárt és a piros paprikát ízlés szerint, majd visszatöltjük a paradicsomokba, és rátesszük a levágott paradicsomok tetejét. A halas edénybe visszatéve megpároljuk. A burgonyát fõzés után áttörjük, kivajazott tûzálló tál aljára egy ujjnyit terítünk belõle, meghintjük reszelt sajttal, és így rétegezzük. Erre kerül majd a hal és a kelbimbó.

A tejszínt a liszttel , szerecsendióval, sóval, borssal elkeverjük, és rátesszük a halra. Apróra vágott petrezselymet szórunk rá, s a megmaradt göcseji sajtszeletekkel beborítjuk, és a sütõben jól átsütjük. A töltött paradicsomokat körítésnek adjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!