rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A jércemellfiléket felszúrjuk és adagonként 3 szem fokhagymával töltött szilvával megtöltjük. Sózzuk, borsozzuk, olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd 180 °C-os sütõben kb.10 perc alatt készre sütjük. A felforrósított vajhoz zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymzöldet, a hús pecsenyelevét, tejszínt és 200 ml fehérbort adunk, sózzuk, fehér borssal ízesítjük, jól kiforraljuk és a tálalásig melegen tarjuk.

    A párolt rizshez hozzáadjuk a vajon átfutatott parajt és összekeverjük.Grillrácson vagy teflon serpenyõben megsütjük a zöldségeket. Tálaláskor a felszeletelt roládot a tányér közepére rakjuk, az egyik oldalára a rizst, másik oldalra a grillezett zöldségeket rakjuk, a hús szeleteket a mártással meglocsoljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Keksztekercs szinesen

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

  • Rakott kel

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítõ, bors, petrezselyem, kakukkfû, zsálya.

  • Csokis brownie

    Csokis brownieA csokit összetörjük, és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük. Forró vízzel teli nagyobb tálba teszem, és időt adunk neki, hadd olvadozzon -néha megkavarjuk. Ezzel a módszerrel biztosan nem ég meg a csoki, ami pl. mikróban vagy gyöngyöző víz fölött könnyen megtörténhet a túlhevülés miatt. Egy dologra érdemes még odafigyelni: víz ne kerüljön az olvadozó csokoládéba, összeugorhat tőle. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd a kihűlt csokihoz kavarjuk. Végezetül a lisztet is beleszitáljuk és hozzákeverjük.

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Csokoládé kifli

    25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.

  • Fokhagymás baguette

    Hozzávalók: 1 baguette, 5-6 gerezd fokhagyma, só, 8 ek vaj, 1 ek finomra vágott petrezselyemzöld.

  • Nutellás kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 6 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 3 ek durvára darált dió
    - 1 cs sütõpor
    - 1 közepes üveg nutella
    - 1,5 cs édes háztartási keksz
    - 2 csésze feketekávé

    Krémhez:

    - 1/2 l tej
    - 6 tojássárgája
    - 15-20 dkg cukor
    - 1 cs vaníliás puding
    - 2 ek liszt
    - 25 dkg margarin
    - 5 dkg porcukor
    - 2 ek kakaópor

    Süti tetejére:

    - tejszínhab
    - kakaópor a szóráshoz

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;

  • Mákos-kávés sütik

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3-4 ek cukor
    - 2 ek darált mák
    - 1 ek darált kávé
    - 3 ek olaj
    - 3-4 ek tej
    - 1 egész tojás
    - fél cs sütőpor
    - csipetnyi só

  • Sáfrányos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evokanál vegeta, 1 teáskanál currypor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evokanál sáfrányos szeklice, késhegynyi törött fehér bors;

  • Zöldfüves spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.

  • Sütõtökös tészta

    Hozzávalók:

    - 1,2 kg sütõtök
    - 15 dkg mogyoróhagyma (vagy vöröshagyma)
    - 5 dkg tökmag
    - 10 dkg vaj
    - 1 csomag metélõhagyma (snidling)
    - 40 dkg szélesmetélt
    - 7,5 dkg húsos szalonna
    - 1 teáskanál köménymag
    - 1 teáskanál paprika
    - 1,5 dl tejszín
    - 5 dkg frissen reszelt torma
    - só

  • Csokoládés-konyakos tejturmix

    Hozzávalók: 50 dkg csokifagylalt (2 tasak fagylaltpor utasítás szerint elkészítve), 1 liter tej, 0,5 dl konyak, 3 dkg kakaópor, 1 dl tejszín.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.

  • Kukoricaleves tejszínesen

    Kukoricaleves tejszínesenA vajat hevítsük fel, és tegyük bele a korábban már megtisztított és apróra vágott hagymát. Kis kevergetés után öntsük hozzá a kukoricát is, amit kevés ideig pirítsunk benne. Ezután öntsük fel a zöldséglevessel. Majd ízlés szerint fűszerezzük. Nagyjából 15-20 percig főzzük. Egy másik edényben a tejszínt keverjük el egy kevés forró levessel, majd öntsük az edénybe és forraljuk fel. Friss petrezselyem zölddel tálaljuk. Ez egy nagyon gyors leves, nem kell hozzá sokminden mégis isteni finom. Lehet hozzá kis sajtgolyókat is készíteni, hogy laktatóbb legyen.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Balatonszepezdi rakott rétes

    Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 100 g mák, 200 g cukor, 500 g tehéntúró, 100 g mazsola, 300 g alma, 100 g dió, 200 ml tejföl, 2 db tojás, 100 g vaj, 50 g zsemlemorzsa, õrölt fahéj, 1db citrom héja.

  • Kocsonya pontyból

    Hozzávalók: 1 közepes ponty, 1 szál sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, 1-2 tojásfehérje, 2 fõtt tojás, 2 csemegeuborka, zselatin, só, bors, kapribogyó, kis fehér bor.

  • Szecsuáni saláta

    Hozzávalók: 1/2 doboz szójacsíra, 5 dkg üvegtészta, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg sült csirkemell, 1 ek Erõs Pista, 2 dl ketchup, késhegynyi õrölt feketebors, só, 1 ek vágot petrezselyemzöld, 1 kk keményítõ, 1 kk szójamártás.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...