2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gyümölcs hab

Hozzávalók: 300g gyümölcs ( Málna, meggy, ribiszke, eper, szeder,erdei gyümölcs a legjobb hozzá, lehet fagyasztott is) 2 ek. porcukor 250ml tejszín 250 g túró 1 kk. vanilíás cukor,diszítéshez banánkarika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy lapos tálba kiterítjük a gyümölcsöt, és megszórjuk porcukorral. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, elõször szobahõmérsékleten engedjük föl, és öntsük le a levét.) A tejszínt hidegen verjük habbá,kicsit tegyünk félre a díszitéshez, és a habba óvatosan keverjük bele az elõzõleg pépesített túrót,(pici gyümölcsöt és tejszínt adjunk hozzá) ízesítsük a vaníliás cukorral.Fagylaltos vagy desszertes poharakba rétegezzük, alulra a túróhab,körbe rakjuk banán karikával, középre gyümölcs, tetejére túróhab, végül gyümölcs. Mentalevéllel, tejszinhabbal és gyümölccsel díszítsük, azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!