2024.04.20. - Tivadar

Gombás jégsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kukoricát megtisztítjuk és leöblítjük. Csipetnyi cukorral édesített, enyhén sós vízben 15-20 percig fõzzük, leszûrjük, majd hideg vízzel leöblítjük. (A konzerv kukoricát leszûrjük és lecsepegtetjük.) A zöldbabot forró, sós vízben körülbelül 5 percig blansírozzuk. Szûrõbe téve alaposan Lecsepegtetjük. A jégsalátát megtisztítjuk, megmossuk, szárazra rázzuk és leveleit falatnyi darabkákra tépkedjük. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a limettlével a sóval, a borssal, a juharsziruppal és a rózsaborssal A kukoricacsövet vékony szeletekre vágjuk. A saláta elõkészített hozzávalóit óvatosan összekeverjük, majd 4 tányérra osztjuk. A joghurtos öntettel meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!