rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gombás jégsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A kukoricát megtisztítjuk és leöblítjük. Csipetnyi cukorral édesített, enyhén sós vízben 15-20 percig fõzzük, leszûrjük, majd hideg vízzel leöblítjük. (A konzerv kukoricát leszûrjük és lecsepegtetjük.) A zöldbabot forró, sós vízben körülbelül 5 percig blansírozzuk. Szûrõbe téve alaposan Lecsepegtetjük. A jégsalátát megtisztítjuk, megmossuk, szárazra rázzuk és leveleit falatnyi darabkákra tépkedjük. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a limettlével a sóval, a borssal, a juharsziruppal és a rózsaborssal A kukoricacsövet vékony szeletekre vágjuk. A saláta elõkészített hozzávalóit óvatosan összekeverjük, majd 4 tányérra osztjuk. A joghurtos öntettel meglocsolva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10-15 dkg füstölt reszelt sajt, ízlés szerint só,õrölt bors, 5-6 evõkanál zsemlemorzsa, morzsa olaj / 3-4 evõkanál amin a morzsát megpirítjuk /, 5 dkg vaj vagy margarin.

  • Húsvéti torta

    A hozzávalók:

    - 5 db tojás
    - 5 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 2 ek étkezési keményítõ
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 0.5 db citrom reszelt héja
    - 1 tasak vaníliás cukor

    A krémhez:

    - 1 csomag vaníliás puding
    - 200 ml tejszín
    - 15 dkg porcukor

  • Túróskifli

    Fél tojás nagyságú zsírt elkeverünk s egy egész tojással is még keverjük.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Tejszínes lencseleves

    Tejszínes lencselevesA hagymás, babéros, gyömbéres vízben 25-30 perc alatt főzzük elő a lencsét. A répát hámozzuk meg, majd vágjuk 5x5 mm-es kockákra, kezdjük el dinsztelni az olajon. Fedjük le, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy babérlevelet, és kakukkfüvet, és a leszűrt lencsét is. Majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Felforraljuk, majd takarékra vesszük, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt követően már nem forraljuk tovább.

  • Ördöghal nyárson

    Hozzávalók: 1,2 kg ördöghal, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.

  • Tojásos sült rizs

    Hozzávalók: 2 ek olaj,1 csokor újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 50 dkg fõtt thai illatos rizs, 2 nagy tojás, felverve, 2 ek szójaszósz, 2 tk szezámolaj, zöldcitrom gerezdek.

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Akácvirág-szörp

    Hozzávalók: 70 dkg akácvirág, 6 l víz, 3 közepes citrom, 25 dkg akácméz, 1,5 kg cukor, 1 ek aszkorbinsav, szalicil.

  • Sóskaleves, buggyantott tojással

    Hozzávalók: 600 g sóskapüré, 50 g vaj, 30 g liszt, 2 dl tejföl, cukor, só, 4 db friss tojás;

  • Tojásos padlizsános lecsó

    Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 db padlizsán, 1 kg paprika, 2 fej hagyma, 10-12 db tojás.

  • Tejszínes-majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg sampinyon gomba, 1 citrom, 4 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, 1 kávéskanál ecetes tárkonylevél, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt bors, só.

  • Fasírt bográcsban vagy fóliában

    Hozzávalók 4-5 személyre: 1,5 kg marha - és disznóhús, kávéskanálnyi bors, 4-5 kávéskanálnyi félédes paprika, harmadannyi zsemlemorzsa, mint a hús, félannyi száraz kenyérbél (prézli), mint a morzsa, 2 felvert tojás, só, alufólia.

  • Madártej

    Hozzávalók:

    1,5 liter tej
    15 dkg cukor
    4 tojás
    1 evõkanál liszt
    1 zacskó vaníliás cukor
    csipetnyi só.

  • Boros kuglóf

    A hozzávalókat: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, összedolgozva tésztát keverünk.

  • Gyömbéres rúd

    Elkészítés:

    1. A mézet, a cukrot, a vajat/margarint, a tejet összekeverjük egy lábosban, felmelegítjük, amíg a zsiradék elolvad, és hagyjuk kihûlni.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 8-10 db száraz kifli
    - 5 db tojás
    - olaj
    - 2 dl cukros tej
    - 1 kg alma
    - pici fahéj
    - 20 dkg cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Vörösboros marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Töltött kacsa

    Hozzávalók:

    1 kacsa, 1 tojás, kevés tej, 1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, evõkanál olívaolaj, 1 csokor zellerlevél, só és bors

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...