2024.04.26. - Ervin

Földimogyorós sajtos zellersaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes zellergumó, só, 1 ek. citromlé, 1 doboz ananász (580 g), 150 g elõfõzött búza, 150 g gouda sajt, 2 tk. sós földimogyoró, 125 g joghurt, 1 ek. világos balzsamecet, bors, 1 tk. cukor, 1 tk. õrölt curry.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zellert megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágva 500 ml sós, citromos vízben, közepes lángon 10 percig fõzzük. A zellert leszûrjük, alaposan lecsepegtetjük és hagyjuk kihûlni. Az ananászt leszûrjük, a levét felfogjuk, a gyümölcsöt apróra vágjuk. A búzát a csomagoláson lévõ utasítás szerint megfõzzük, majd hagyjuk kihûlni. A sajtot apró kockákra vágjuk. A mogyorót mozsárban durvára törjük. A zellert egy tálban összekeverjük a búzával, a sajttal, az ananásszal és a mogyoróval. A joghurtot 2 evõkanál ananászlével és az ecettel krémesre keverjük. Sóval, borssal, cukorral és curryvel fûszerezzük. Az öntettel elkevert zellert 60 percig érleljük. A zellersalátát négy tányérra osztjuk, és második elõételként tálaljuk. Ízlés szerint bazsalikommal és salátalevéllel díszíthetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!