rss
  • Földimogyorós sajtos zellersaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes zellergumó, só, 1 ek. citromlé, 1 doboz ananász (580 g), 150 g elõfõzött búza, 150 g gouda sajt, 2 tk. sós földimogyoró, 125 g joghurt, 1 ek. világos balzsamecet, bors, 1 tk. cukor, 1 tk. õrölt curry.

    A zellert megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágva 500 ml sós, citromos vízben, közepes lángon 10 percig fõzzük. A zellert leszûrjük, alaposan lecsepegtetjük és hagyjuk kihûlni. Az ananászt leszûrjük, a levét felfogjuk, a gyümölcsöt apróra vágjuk. A búzát a csomagoláson lévõ utasítás szerint megfõzzük, majd hagyjuk kihûlni. A sajtot apró kockákra vágjuk. A mogyorót mozsárban durvára törjük. A zellert egy tálban összekeverjük a búzával, a sajttal, az ananásszal és a mogyoróval. A joghurtot 2 evõkanál ananászlével és az ecettel krémesre keverjük. Sóval, borssal, cukorral és curryvel fûszerezzük. Az öntettel elkevert zellert 60 percig érleljük. A zellersalátát négy tányérra osztjuk, és második elõételként tálaljuk. Ízlés szerint bazsalikommal és salátalevéllel díszíthetjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemell baconbe tekerve

    Csirkemell baconbe tekerveA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és mellé szeleteljük a hagymát. A csirkemellet négy vékony szeletre vágjuk, ezek kicsi szeletek, de pont megfelelnek a célnak. Minden szeletre fektetünk keresztbe egy-egy megpucolt fokhagymagerezdet és egy-egy szelet kaliforniai paprikát. Feltekerjük és belegöngyöljük egy-egy fél szelet bacon-be. Megtűzzük fogpiszkálóval és az előkészített krumpli karikákra helyezzük mind a négy kis csomagot.

  • Háromszínû paprikasaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sárga paprika, 20 dkg piros paprika, 20 dkg zöld paprika, 1 tk só, 1 ek cukor, 3 ek ecet, 1/2 kk õrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek olaj.

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Uborkamártás

    Hozzávalók: 2 db közepes csemege uborka, 2 kanál olaj, 2 kanál liszt, só, cukor, pár szál kapor.

  • Cikóriasaláta füstölt pisztránggal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 fej cikória, 2 alma, fél citrom kifacsart leve, 2 ek. áfonyabefõtt, 1 ek. margarin, 2 ek. vörösborecet, só, bors, 2 ek. dióolaj, 200 g füstölt pisztrángfilé, néhány levél zöldsaláta ízlés szerint.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, ½ friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Kuglóf

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 3 tojás, kb. 2 dl tej,5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, citromhéj, fél csésze mazsola, 2 dkg kakaópor.

  • Fokhagymás sajt túróból

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg krémtúró, 20 dkg vaj, 2 dkg só, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 2 g durvára õrölt bors, 2 dkg fokhagyma.

  • Amerikai ananászos csirke

    Hozzávalók: 2 csirkecomb vagy -mell, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, 50 g vaj vagy margarin, 2 evõkanál olaj, 4 karika ananász, 1/2 csokor petrezselyem zöldje.

  • Csorbaleves birkahúsból

    Hozzávalók:

    - 50 dkg birkahús
    - 1 murok
    - 1 zeller
    - 1 paszternák
    - csokor petrezselyemzöldje
    - 1 kanál paradicsomlekvár
    - káposztalé
    - csípõs paprika
    - só

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Banános - csokidarabkás muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.

  • Barna rizses leves

    Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.

  • Báránygerinc sütve

    A zeller- és petrezselyemzöldét finomra vágjuk, a rozmaringot összemorzsoljuk, és összekeverjük a finomra vágott anyagokkal. A megtisztított báránygerincet besózzuk, olajjal bekenjük, majd alaposan bedörzsöljük a finomra vágott anyagok keverékével. Ezután egy éjszakára - zsírpapírral letakarva - hûtõszekrénybe helyezzük, hogy a fûszerkeverék íz- és illathatása jobban érvényesüljön.

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Gesztenyés kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenye kacsa, 1 áztatott zsemle, a kacsa mája, 1 kanál zsír, negyed kiló fõtt gesztenye, 2 tojás, só, bors.

  • Lengyeles töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg darált marhahús, fél csésze fõtt rizs, 1 tojás, 1 fej apróra vágott hagyma, só, 8-10 levél édeskáposzta, 1 citrom leve, fél csésze cukor, l csésze paradicsomlé, fél csésze mazsola.

  • Tojásos padlizsános lecsó

    Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 db padlizsán, 1 kg paprika, 2 fej hagyma, 10-12 db tojás.

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...