rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A grill lapot kevés olajjal megkenjük.(készíthetjük teflon serpenyõben is) Rárakjuk a tojásformát, majd beleütjük a tojást, mellérakjuk a sonkát és a sajtokat. Oldalanként 1-1 percet sütjük. A képen látható módon tálaljuk. Egyszerûen elkészíthetõ, tápláló, kevés kalóriát tartalmazó és változatos reggeli!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: bors, mustár, paradicsom, sajt, só, tojás;

  • Tepsis spagetti

    Tepsis spagettiA tésztát enyhén sós vízben készre főzzük. Amíg fő a tészta, apróra vágjuk a megtisztított hagymát, üvegesre pirítjuk olajban, majd hozzáadjuk a löncshús konzervet melyet sűrűn kevergetünk és kb 5 perc után levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy serpenyőben kevés víz hozzáadásával a fűszerekkel felforraljuk, ezt is félre tesszük. A kifőtt tésztát leszűrjük. Előveszünk egy kisebb de magasabb oldalú tepsit az alját vékonyan olajozzuk. A tészta harmadát a tepsi aljába helyezzük majd ráöntjük a paradicsom szósz felét, majd a második harmad tészta és ráöntjük a hagymás löncshúst.

  • Kacsás rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1 egész kacsamell filé (70 dkg), 5 szál sárgarépa, 30 dkg, (mirelit) zöldborsó, 1 karalábé, 1 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, só, rozmaring.

  • Pöszméte (Piszke) mártás

    Ezt is egy literes cserép vagy porcelán edénybe kell készíteni; 6 személyre egy liter pöszmétét megtisztogatva a forró vízbe tegyünk és egy kávés kanál zöldpetrezselyem levelet apróra vágva; sót és cukrot is tegyünk bele.

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele...

  • Gyümölcsös kuglóf

    Gyümölcsös kuglófA margarint a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A mandulát, a sütőport meg a fűszereket a liszthez vegyítjük, és a tojásos masszához adjuk. A datolyát, a fügét és a koktélcseresznyét felaprítjuk, összekeverjük a diákcsemegével, majd a tojásos masszához adjuk. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kuglófot, ha megsült, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a sütőformából.

  • Sonka leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
    - 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 1 dl tejföl
    - 1 dl tejszín
    - 1 evõkanál natúr reszelt torma
    - 1 púpozott teáskanál liszt

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Medvehagyma fõzelék

    Hozzávalók:

    - csirkemell
    - só
    - gyros fûszerkeverék
    - medvehagyma
    - liszt
    - olaj
    - víz vagy tej
    - ételízesítõ

  • Apró kakaós csiga leveles tésztából

    Apró kakaós csiga leveles tésztábólA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módom, hosszabbik oldalánál foga feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süljön túl, mert akkor nagyon kiszárad.

  • Provanszi mártás

    Hozzávalók: 4 paradicsom, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 EK olaj, 1 EK ketchup, 1 TK kakukkfû, 1 TK rozmaring, 1/2 TK só, frissen õrölt fehérbors.

  • Fényezett Húsvéti Sonka

    Hozzávalók Sülthöz: 1000 g füstölt sonka (vagy tarja), 50 g vaj, 4ek. akác méz, 40 ml brandy, 250 g vegyes zöldség, 500 ml fehérbor, 500 ml húsleves, babérlevél, szegfûszeg, egészbors.

  • Paprikásmártás (klasszikus)

    Hozzávalók: 2 ek zsír (vagy megfelelõ mennyiségû olaj), 3-4 hagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen ezek helyett 3 ek lecsó), 3 ek paprika (édes), 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva), só, 1 pohár tejföl, vagy tejszín, 1 ek liszt.

  • Milánói csirkeszárny

    Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 40 dkg paradicsom, 1 sárgarépa, 1 zeller, 1 vöröshagyma
    fokhagyma, paradicsomlé, só, bors, kakukkfû, Rama margarin.

  • Rusztikus kenyér

    Hozzávalók: 8 szelet pan carré (szeletelt kenyér), 8 vékony szelet sajt, 1 hagyma, 50 g margarin mustár, olaj, paprika, vaj.

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Dióval töltött alma

    Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Csirkés rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szép filézett csirkemell, kb. 15 deka füstölt kolbász, zsír, kevés vaj vagy margarin, só(ételízesítõ), 2 deci tejföl, 1 egész tojás, ízlés szerint kis reszelt sajt.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...