rss
  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

    A grill lapot kevés olajjal megkenjük.(készíthetjük teflon serpenyõben is) Rárakjuk a tojásformát, majd beleütjük a tojást, mellérakjuk a sonkát és a sajtokat. Oldalanként 1-1 percet sütjük. A képen látható módon tálaljuk. Egyszerûen elkészíthetõ, tápláló, kevés kalóriát tartalmazó és változatos reggeli!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Frankfurti leves

    1/2 kg kelkáposztát és 1/2 kg krumplit sós (vagy ételízesítõs) vízben, 1 gerezd fokhagymával, majorannával megfõzünk.

  • Gombás fogasszelet

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Finomfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra. 25 dg sárgarépát és 25 dg karalábét tisztítsunk meg, vágjuk kb. 0,5 cm széles kockákra, és a hagymával együtt 1 evõkanál étolajon, 1 púpozott mokkáskanál só, valamint fél mokkáskanál barna cukor hozzáadásával dinszteljük pár percig. Utána engedjük fel 4 dl vízzel, és fedõ alatt fõzzük kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul.

  • Gombás makrélahal saláta

    Hozzávalók: 30 dkg. gomba, 2 doboz paradicsomos makréla konzerv, 1 fej vöröshagyma, 1 citrom leve, 1-2 babérlevél, ízlés szerint édesítõszer, vagy cukor, csipet fehérbors, olaj, só.

  • Gyömbéres csülök

    Hozzávalók: 1 kicsontozott sertéscsülök, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. étolaj, 1 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, só, bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér.

  • Gyümölcsös túrókocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 8 tojás
    - 24 dkg liszt
    - 3 dkg kakaó
    - 30 dkg kristálycukor
    - 3 ek étolaj
    - 6 ek víz
    - fél cs sütõpor
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - csipetnyi só

    A túrókrémhez:

    - 50 dkg túró
    - 15 dkg vaj
    - 15 dkg porcukor
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 fél citrom reszelt héja és leve
    - 1 ü körtebefõtt
    - 1 ü õszibarack befõtt
    - porcukor vagy tortabevonó a tetejére

  • Karfiolos rakott sertésszelet

    Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb, 1,5 kg karfiol, só, bors, citromlé, 4 evõkanál liszt, 1 dl olaj, diónyi vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál mustár, 8 szelet fõtt tarja, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás sárgája, 6 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt.

  • Gombás göngyölt hús (kímélõ étel)

    Egy szép, száraz tömör marhahúsdarabot (felsált vagy fartõt) megtisztítunk minden hártyától, és késsel úgy vágunk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.

  • Paradicsomos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg paradicsom
    - 35 dkg szélesmetélt
    - 5 dkg parmezán
    - 4 evõkanál sûrített paradicsom
    - 3 dl tejszín
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 rúd krémsajt
    - 1 evõkanál oregánó
    - 1 evõkanál bazsalikom
    - só
    - bors

  • Pudingos fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 90 dkg finomliszt
    - 9 dkg élesztõ
    - 4 dl tej
    - 10 dkg cukor
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 tojás felvert habja

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 25 dkg kristálycukor
    - 20 dkg margarin
    - 4 evõkanál kakaó

  • Appel Jack Daisy

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy pezsgõspohárba jégkockát teszünk, s a keveréket arra szûrjük. Végül szódával felöntjük, s a héjspirálokkal díszítjük. Szívószállal kínáljuk.

  • Rizsfelfújt paprikával

    Hozzávalók: 220 g rizs, 2 ek olaj, 1/2 l csirkehúsleves, só, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 fokhagymagerezd, 125 g mozzarella, 1 kukoricakonzerv, vaj, 3 ek reszelt ementáli.

  • Lucskos káposzta

    Hozzávalók: 800 g kissé zsíros disznóhús, 1 fej fehérkáposzta, csombor, kapor, 1 fej vöröshagyma, zsír, liszt, paradicsompüré, tejföl, só.

  • Körözött 2.

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, 1 ek reszelt sajt, 1 ek margarin, 1 cs metélõhagyma felaprítva, 1 mk fûszerpaprika (csemege vagy csípõs), 1 mk egész vagy õrölt köménymag, 1-2 szál zöldségzöld apróra vágva ízlés szerint só.