rss
  • Csíkos, kakaós kalács

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 5,5 dl tej, 10 dkg élesztõ, 3 tojás sárgája, 15 dkg olvasztott margarin, 20 dkg porcukor, csipetnyi só. A kakaós részhez: 3 ek kakaó, 2 ek. olvasztott margarin. Töltelék: 8 dkg margarin, 8 ek. Nutella, ízlés szerint kb 10 ek. Nesquick kakaópor, és 4 tk. õrölt fahéj keveréke, 10 dkg mazsola. A tetejére: 1 felvert tojás.

    A meglangyosított tejbe belekeverünk 3 ek. cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, és felfuttatjuk.A lisztet, és a felfuttatott élesztõt a tojás sárgájával, a többi cukorral,és a sóval együtt jól kidolgozzuk.

    Ha már sima, hozzáadjuk az olvasztott, langyos margarint.A tésztát két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzádolgozunk 3 ek. átszitált kakaóport, és 2 ek. olvasztott margarint.Belisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.Ha megkelt, mindkét tésztát 2 részre osztjuk. A kakaósat kb. kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és félretesszük. A világosat is kinyújtjuk, és megkenjük az összeolvasztott Nutellás margarinnal, megszórjuk a Nesquick kakaóporral összekevert fahéjjal, és a mazsolával, majd ráhelyezzük az ugyanolyan méretûre nyújtott kakaós tésztát, és feltekerjük. A másik 2 tésztával ugyanígy járunk el.Tepsibe tesszük, és kelesztjük. A tetejét megkenjük tojással, és kb. 190 fokos elõmelegített sütõben sütjük 10 percig. Utána csökkentsük a hõfokot 180 fokra, és készre sütjük. Az én sütõmben 60 perc alatt sült meg.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Habart bableves

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 1 pohár tejföl, egy kanál liszt, só.

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).

  • Körözött 2.

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, 1 ek reszelt sajt, 1 ek margarin, 1 cs metélõhagyma felaprítva, 1 mk fûszerpaprika (csemege vagy csípõs), 1 mk egész vagy õrölt köménymag, 1-2 szál zöldségzöld apróra vágva ízlés szerint só.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 5 db egész tojás, 1 kis doboz (5 dkg) májkrém, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál mustár, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Tanyasi paprikás szalámi

    Hozzávalók: 5 kg kicsontozott sertéslapocka, 0,5 dkg köménymag, 2,5 dkg õrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, 14 dkg só, 2 dkg csipõs paprika, 2 dkg édes - nemes paprika, 5 g salétromsó, 0,5 dkg porcukor.

  • Brokkolileves csirkemájjal

    1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), + 1 csirkemáj, 25 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 5 dkg cérnametélt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál borecet, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és õrölt koriander.

  • Kocsonyás hal

    Hozzávalók: kb. 1 kg ponty, 2 nagy fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, só, pár szem bors, pirospaprika.

  • Borjúhús spárgával töltve

    Hozzávalók:

    - 4 szelet sovány borjúhús
    - 12 db zöld spárga
    - 6 szelet nyers sonka
    - 1 dl marhahúsleves
    - 1+2 ek vaj
    - só
    - bors

  • Teafagyi

    Hozzávalók: 5 dl erõs tea, 3-4 ek cukor, 3 ek citromlé, vagy rum, 5 dl tejszín.

  • Baconbe tekert csirkemell

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd fokhagyma péppel megkenjük. A bekent húsokat betekerjük a bacon szalonnába. A sütőzacskóba beletesszük a zöldséget (nem kell sózni), majd ráfektetjük a húsokat. Egy evőkanálnyi vizet öntünk a zacskóba,majd lezárjuk. Pár helyen hústűvel megszurkáljuk a zacskót, hogy jobban levegőzzön és ropogósra süljön. Sütőben körülbelül 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Ha a hús elkészült tálra tesszük a zöldséget, ráhelyezzük a megsült csirkemelleket, petrezselyem zölddel díszíthetjük és tálaljuk.

  • Májusi desszert

    Hozzávalók: 50 dkg száras, korai cseresznye, 2 db egész tojás, 20 dkg finomliszt, 2-2,5 dl tej, evõkanálnyi meggylekvár, evõkanálnyi kristálycukor, mokkáskanálnyi törött fahéj, csipet só, 4 szem összetört szegfûszeg;

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Tojáskrémes szendvics

    5 tojást keményre fõzünk, tisztítás után apróra felkockázzuk, és óvatosan elkeverjük 2 teáskanál mustárral, és 4 evõkanál majonézzel.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Gomba vadasan

    A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Rácponty

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 zöldpaprika, 1 paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika., só.

  • Almás-diós muffin

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 12 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kb. 5 kávéskanál sütõpor, 2 közepes méretû (Gála) alma, fél csésze õrölt dió.

  • Tojásos sült rizs

    Hozzávalók: 2 ek olaj,1 csokor újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 50 dkg fõtt thai illatos rizs, 2 nagy tojás, felverve, 2 ek szójaszósz, 2 tk szezámolaj, zöldcitrom gerezdek.