2024.04.16. - Csongor

Csíkos, kakaós kalács

Hozzávalók: 1 kg liszt, 5,5 dl tej, 10 dkg élesztõ, 3 tojás sárgája, 15 dkg olvasztott margarin, 20 dkg porcukor, csipetnyi só. A kakaós részhez: 3 ek kakaó, 2 ek. olvasztott margarin. Töltelék: 8 dkg margarin, 8 ek. Nutella, ízlés szerint kb 10 ek. Nesquick kakaópor, és 4 tk. õrölt fahéj keveréke, 10 dkg mazsola. A tetejére: 1 felvert tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meglangyosított tejbe belekeverünk 3 ek. cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, és felfuttatjuk.A lisztet, és a felfuttatott élesztõt a tojás sárgájával, a többi cukorral,és a sóval együtt jól kidolgozzuk.

Ha már sima, hozzáadjuk az olvasztott, langyos margarint.A tésztát két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzádolgozunk 3 ek. átszitált kakaóport, és 2 ek. olvasztott margarint.Belisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.Ha megkelt, mindkét tésztát 2 részre osztjuk. A kakaósat kb. kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és félretesszük. A világosat is kinyújtjuk, és megkenjük az összeolvasztott Nutellás margarinnal, megszórjuk a Nesquick kakaóporral összekevert fahéjjal, és a mazsolával, majd ráhelyezzük az ugyanolyan méretûre nyújtott kakaós tésztát, és feltekerjük. A másik 2 tésztával ugyanígy járunk el.Tepsibe tesszük, és kelesztjük. A tetejét megkenjük tojással, és kb. 190 fokos elõmelegített sütõben sütjük 10 percig. Utána csökkentsük a hõfokot 180 fokra, és készre sütjük. Az én sütõmben 60 perc alatt sült meg.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!