rss
  • Káposztás hajtóka

  • Share on Tumblr

    1 kg krumplit fõzzél meg héjában, törjed át, tegyél hozzá 40 dkg lisztet, 15 dkg zsírt, 1 tojást, sót.

    loading...

    Gyúrd össze, és félujjnyira nyújtsd ki. Sült káposztával ízesítsd. Káposzta receptje: 1 nagy fej káposztát reszelj le, zsíron süssed meg, ízesítsd sóval, borssal.A kinyújtott tésztára kenjed, 3 rétegûre hajtsad. Zsírozott tepsibe tedd, felvert tojással kenjed, és a tepsiben rézsútosan szeleteld, közepes tûznél pirosra süssed.(Kemencében is sütheted.) Paloznaki bor mellé jó szívvel kínáljad!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokoládés-konyakos tejturmix

    Hozzávalók: 50 dkg csokifagylalt (2 tasak fagylaltpor utasítás szerint elkészítve), 1 liter tej, 0,5 dl konyak, 3 dkg kakaópor, 1 dl tejszín.

  • Fûszerezett borjútekercsek nyárson sütve

    A borjúkarajt kicsontozzuk és vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk. Húskalapáccsal megveregetjük, megsózzuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk, együtt lepirítjuk.

  • Tarhonyafelfújt

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 8 dl tej, 6 tojás, 5 dkg vaj, só.

  • Sajtos, baconos csirkemell

    Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, só, 1 cs. bacon szalonna, liszt, 3 db tojás, kb. 15 dkg reszelt sajt.

  • Paprika paradicsomba

    Szép, húsos zöld paprikákat magjától és ereitõl megtisztítva egy tálba teszünk és forró vízzel leöntve, abban állni hagyunk.

  • Avgolemono (Görög citrommártás)

    Hozzávalók: 1 tojás, 4 ek citromlé, némi keményítõ.

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej vöröshagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt fekete bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ételízesítõ.

  • Karfiolos hamburger

    Hozzávalók: 40 dkg pépesre darált csirkemell, 10 dkg fõtt karfiolrózsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, étolaj, 4 szezámmagos zsemle, friss zöldségfélék, mustár, ketchup.

  • Búzacsírás palacsinta

    Hozzávalók: 150 g liszt, 2 db tojás, 2 dl tej, 1 dl szódavíz, 100 g gyümölcslekvár, 100 g búzacsíra, 60 g porcukor vagy 20 g glukonon, 20 g olaj;

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 6 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál olaj, só, csipetnyi pirospaprika.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Articsókaszív - saláta

    Hozzávalók: 4 szép articsókaszív, 2 adag Provancei mártás, só.

  • Rizses lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos füstölt szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek paprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt rizs.

  • Ricottás spagetti (Veneto)

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

  • Forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 3 tojássárga, 1 evõkanál rum, 1 dl tejföl, 1 evõkanál citromlé, 1 citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Paradicsomos-zelleres csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 50 dkg paradicsom, 2 nagyobb zellergumó, 1 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított rozmaring), csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Tojásos burgonyasaláta

    Hozzávalók:

    75 dkg burgonya, 6 tojás, 2 fej lilahagyma, 10 dkg majonéz, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál ecet, fél csokor metélõhagyma, só

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

loading...