rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Erdei turmix

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g szeder,
    200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentõs mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermõ gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!)

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A Gyümölcsökbõl tegyünk félre a diszítéshez, a többit turmixoljuk össze, és keverjük el a gyümölcslevekkel, az acerolalével és a mézzel. ( kevés jeget is tehetünk a turmixgépbe) Jól összekeverjük majd hosszú poharakba töltjük és a gyümölccsel díszítjük.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás paradicsomos tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 5 szelet karaj
    - 5 paradicsom
    - 10 fokhagymagerezd
    - fokhagymás pecsenye fûszerkeverék
    - só
    - napraforgó olaj

  • Töltött tojások

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

  • Lasagne verde

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Krumplipaprikás

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna, 20-30dkg finom füstölt kolbász. Zöldségek: egy nagy fej hagyma, 1kg krumpli. Egyéb: egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Mozzarellával töltött rizsgolyók sütve

    Hozzávalók:

    - 2 csomag gyors rizs
    - 1 tojás
    - 2 ek frissen reszelt sajt
    - mozzarella
    - tej
    - zsemlemorzsa
    - liszt
    - 1 tojás a panírozáshoz
    - só

  • Hagymamártás

    Ha hat személyre akarunk mártást fõzni, vegyünk elõ egy kis kanál fagyos zsirt, tegyük azt lábasba forrni; ha forr, adjunk bele egy fa kanál lisztet.

  • Aratókáposzta

    Hozzávalók: fél kg édes v. Savanyúkáposzta (mindegyikbõl finom), paprika, paradicsom, vöröshagyma, kolbász, krumpli.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Sonkás-hagymás lepény

    Hozzávalók: 1 cs mélyhûtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része, 20 dkg nyers sonka, 1 ek olaj, 4 tojás, 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve), 15 dkg trappista sajt, reszelve;

  • Zöldfûszer mártás

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, néhány bazsalikom levél, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál kapribogyó, 2 ajókafilé, 2 evõkanál nagyon finom borecet, 1 dl olíva olaj, õrölt fekete bors, csipet só;

  • Vaníliás felfújt

    10 darab puha kiflit egy liter tejben, melyhez 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 5 deka tisztított mazsolát adtunk, megáztatunk, azután a kiflikrõl a tejet leöntve, formába rakjuk.

  • Ribizlileves

    Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 1 gombóc vanília fagylalt, 1 gombóc citrom fagylalt, 5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor.

  • Farsangi fánk

    Farsangi fánkA lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.

  • Sült barátfüle

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 tojássárga, 1 evõkanál cukor, 1-2 evõkanál tejföl, 3-4 evõkanálnyi kemény meggydzsem, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

  • Cézár saláta

    Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

  • Perzsa joghurtleves

    Hozzávalók: 6 dl joghurt, 2 evõkanál tejföl, 2 dl víz, 4 kicsi uborka, 1 evõkanál fimomra vágott kapor, 5 dkg héjatlan mandula, 5 dkg mazsola, só.

  • Tejszínes csirkemellcsíkok

    Tejszínes csirkemellcsíkokA hagymát megpucoljuk és összevágjuk. Az apróra vágott hagymát a margarinon megfonnyasztjuk, majd rá tesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet és kicsit megpirítjuk. Ha a hús már megfőtt beletesszük a felszeletelt gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A pohár tejszínben elkeverjük a lisztet és a húsra öntjük és pár percig főzzük még, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint teszünk bele borsikafüvet, kakukkfüvet. Párolt rizzsel, burgonyakrokettel vagy tésztával tálaljuk.

  • Zöldborsóleves buggyantott betéttel

    Elõkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettõt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...