2024.04.23. - Béla

Bagolyszem

Hozzávalók a tésztához: 6 tojássárgája, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó,1 mokkáskanál szódabikarbóna. Krémhez: 3 evõkanál liszt, 3dl tej, 20 dkg Ráma margarin, 14 dkg porcukor, 2 vaniliás cukor, 1 evõkanál kakaó. Bevonat: 1 Kati tortabavonó /étcsoki/, 5 dkg Ráma margarin.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral,4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni. A fehérjét is felverni és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát.A sütõben lévõ nagy tepsibe sütõpapirt tenni, melyet alaposan bekenni Rámával, és a fenti masszát beleönteni. 180 fokra elõmelegitett sütõben 8 percig sütni. Sütõpapiron hagyva kihüteni.

A krémhez a 3 dl tejet és a 3 evõkanál lisztet sürû péppé fõzni, kihüteni. A rámát a porcukorral kikeverni és a kihült pépet is belekeverni ugy, hogy jó habos legyen. A krémet 2 felé osztani, az egyikbe 2 van.cukrot a másikba 1 ek.kakaót keverni. A kisült lapot elöszöt fehérkrémmel, majd a tetejére barnakrémmel bekenjük, és a tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé viszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskotatekercset a sütõpapir segitségével feltekerjük és tálcára tesszük. Hütõbe hüteni kell, de lehet mélyhütõbe is lefagyasztani ugy is nagyon finom. Be lehet vonni csokimázzal, melyet a Kati tortabevonón leirtak szerint kell elkésziteni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!