rss
  • Bagolyszem

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojássárgája, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó,1 mokkáskanál szódabikarbóna. Krémhez: 3 evõkanál liszt, 3dl tej, 20 dkg Ráma margarin, 14 dkg porcukor, 2 vaniliás cukor, 1 evõkanál kakaó. Bevonat: 1 Kati tortabavonó /étcsoki/, 5 dkg Ráma margarin.

    loading...

    Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral,4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni. A fehérjét is felverni és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát.A sütõben lévõ nagy tepsibe sütõpapirt tenni, melyet alaposan bekenni Rámával, és a fenti masszát beleönteni. 180 fokra elõmelegitett sütõben 8 percig sütni. Sütõpapiron hagyva kihüteni.

    A krémhez a 3 dl tejet és a 3 evõkanál lisztet sürû péppé fõzni, kihüteni. A rámát a porcukorral kikeverni és a kihült pépet is belekeverni ugy, hogy jó habos legyen. A krémet 2 felé osztani, az egyikbe 2 van.cukrot a másikba 1 ek.kakaót keverni. A kisült lapot elöszöt fehérkrémmel, majd a tetejére barnakrémmel bekenjük, és a tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé viszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskotatekercset a sütõpapir segitségével feltekerjük és tálcára tesszük. Hütõbe hüteni kell, de lehet mélyhütõbe is lefagyasztani ugy is nagyon finom. Be lehet vonni csokimázzal, melyet a Kati tortabevonón leirtak szerint kell elkésziteni.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almafánk

    Meghámozunk 1 kg almát, durva reszelõn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Jól összedolgozzuk 8 dkg cukorral, 30 dkg liszttel, 1 csomag sütõporral, 2 egész tojással.

  • Sertésérmék gombával, ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús, 30 dkg gomba, 20 dkg ananászkonzerv, 10 dkg vaj, mokkáskanál só.

  • Gyulai füstölt hátsó sonka

    Fiatal sertés hátsó combjait szép kerekre kivágva 1-2 napig hûlni hagyjuk. 5 kg sót elkeverve 1 dkg salétromsóval, a sonkákat jól bedörzsöljük, majd szorosan egymásra téve, újra bedörzsöljük sóval. Így tartjuk 14-16 napig (ha nagyok, 20-25 napig).

  • Csirkecomb kókuszbundában

    A csirkecombot a só, bors és paprika keverékében megforgatjuk és azzal egyenletesen bedörzsöljük. A kókuszreszeléket és a tojást összekeverjük, a combokat ebben is átforgatjuk, a kókuszdarabokat enyhén rányomkodjuk. A vajat felolvasztjuk, a combokat belehelyezzük, és szorosan lefedve sütjük. 5 percenként megfordítjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

  • Gombaleves

    Egynéhány nagyobb fajta csukott gombát megtisztítunk, megmossuk s vékony szeletekre vágva zsírban puhára pároljuk. Gombánál ajánlatos, ha párolás közben egy ezüst kanalat teszünk bele, és ha nem feketedik meg, akkor jó a gomba. Ellenkezõ esetben mérges gomba s akkor természetesen nem használhatjuk. (megjegyzés: valahol olvastam már, hogy ez csak egy régi hagyomány, és nem igaz!!!)

  • Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta

    A fott sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszeruvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélohagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következot a sonkával, majd a legfelso palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát elomelegített sütoben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszeruen felszeletelve tálaljuk.

  • Almás-fahéjas palacsintabatyu

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 6-7 szem alma, 15 dkg cukor, 1/2 kk õrölt fahéj, vaj, narancshéj.

  • Karamellás tej

    Száraz lábasban kevergetve megpirítunk 2-3 kávéskanál kristálycukrot, felöntjük 2 dl hideg vízzel, felforraljuk (közben a karamell felolvad), majd belekeverjük a víz mennyiségének megfelelõ tápszerport.

  • Gombaszószos töltött burgonya

    Gombaszószos töltött burgonyaAz apróra vágott hagymát az olajon kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, kevés víz hozzáadásával, megpároljuk, majd hozzákeverünk 1 felvert tojást, hogy összefogja a masszát. A hámozott nyers burgonyát karalábévájóval kifúrjuk, majd megtöltjük a darált hússal. Egy edénybe lerakjuk a krumpliból kivájt korongokat, ezekre helyezzük a töltött krumplit, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, amennyiben a krumpli megfő. A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat, fűszerezzük.

  • Margit szelet

    Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evõkanál olvasztott méz, ½ margarin, 1 dl tej, 1 sütõpor.

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    Fél kg ecetes céklasaláta,
    2 dl tejföl
    2 dl joghurt
    2 dl céklalé
    1 fej hagyma
    2 kemény tojás

    bors

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Sárgadinnyedzsem citrommal

    Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 40 dkg cukor, kevés víz, citromkarikák, 1 rúd vanília, tartósítószer.

  • Almamártás

    1/2 kg savanyú almát meghámozunk, darabokra vágjuk és beletesszük a
    2 evõkanál liszttel, tejfellel készített habarásba.

  • Töltött karalábé

    Hozzávalók:

    20 dkg zöldborsó, 8 kisebb karalábé, 1 cs.újhagyma, petrezselyemzöld, 5 dkg sonka, 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 1 csipet szerecsendió, 2 ek.olj, 5 dkg parmezán sajt

  • Rakott káposzta üvegben

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 80 dkg sertéslapocka, 30 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, kevés pirospaprika, 15 dkg füstölt kolbász.

  • Kelrépa, mint fõzelék

    Ha a kelrépa még egészen gyenge és fiatal, akkor lehet apró kockákra vágni, vagy metéltre vágva zsírban párolni, míg megpuhult, de ha már nagyok s némelyik kicsit fás is, tanácsosabb sósvízben megfõzni az összevagdalt karalábét.

  • Joghurt szelet

    Hozzávalók a piskótához: 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 db tojás. Feltét: 4 dl gyümölcslé, 20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne, 2 dl tej, 1 db habpótlópor, 1 nagy zselatin 20g, 15 dkg cukor, 4 dl natúr joghurt, 1 nagy zselatin, díszítésnek tetszés szerint gyümölcs.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Csirkeroládok töltve

    Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evõkanál cukor, só, õrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evõkanál szójaszósz.

loading...