2025.12.15. - Valér

Angol aszaltszilvás felfújt

Hozzávalók 10 személyre: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél liter tej, 3 db tojás, csipet só, 20 dkg aszalt szilva, fél dl rum, 5 dkg vaj, csipet fahéj.
A magozott, felezett aszalt szilvát a rumba beáztatjuk. A lisztet, cukrot, sót, tojássárgáját egy tálba tesszük, és a feltorrolt tejet hozzáadva jól kidolgozzuk, az aszalt szilváról a rumot is hozzáadjuk, és végül a három tojás felvert habját. Az aszalt szilvát kivajazott tûzálló edénybe rakjuk és a kikevert tésztát ráöntjük, fahéjjal meghintjük és apró vajdarabkákat teszünk rá. Gyenge hõmérsékletû sütõben 50-60 percig sütjük. Porcukrozva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!