rss
  • Angol aszaltszilvás felfújt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 10 személyre: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél liter tej, 3 db tojás, csipet só, 20 dkg aszalt szilva, fél dl rum, 5 dkg vaj, csipet fahéj.

    A magozott, felezett aszalt szilvát a rumba beáztatjuk. A lisztet, cukrot, sót, tojássárgáját egy tálba tesszük, és a feltorrolt tejet hozzáadva jól kidolgozzuk, az aszalt szilváról a rumot is hozzáadjuk, és végül a három tojás felvert habját. Az aszalt szilvát kivajazott tûzálló edénybe rakjuk és a kikevert tésztát ráöntjük, fahéjjal meghintjük és apró vajdarabkákat teszünk rá. Gyenge hõmérsékletû sütõben 50-60 percig sütjük. Porcukrozva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrógombóc diétásan, Update 1-es

    Hozzávalók: 50 dkg sovány túró, 2 tojás (fehérje felverve), 8 dkg zabkorpa, kevés folyékony édesítõ.

  • Sárgarépakrémleves tejszínesen

    Sárgarépakrémleves tejszínesenElkészítés: A répát és a hagymát megpucoljuk. A répát karikára, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a répát, kissé elkeverjük, végül felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje (kb. 7 dl). Sóval, borssal és ételízesítővel gazdagítjuk, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg kissé elkezd újra forrni. Melegen kínáljuk. (Ha valaki hígabban szereti, tejjel hígítható.)

  • Sztroganov csirke

    Hozzávalók:

    1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Budai szeletek

    1 deka cukrot 4 tojás sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral és 4 deka vajjal habosra keverünk. 1/2 órai keverés után még 15 deka õrölt mandulát, meglágyított 7 deka fõzõcsokoládét, 2-3 evõkanál zsemlyemorzsát, 1/2 csomag Váncza-sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Spanyol zöldséges hús

    Hozzávalók: személyenként 14 dkg marha-, sertés- vagy csirkehús, 1 kis fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, 30 dkg zöldbab, egy fél fej fejes saláta, 1 dl fehér bor, 1 evõkanál paradicsompüré.

  • Multifruit

    Vegyünk ½ banánt, 1 kisebb érett körtét és 1 õszibarackot.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 80 dkg burgonya, 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 35 dkg ricotta krémsajt, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz.

  • Csirke ragu

    Hány személyre: 2 ek. étolaj, 6-8 szelet kicsontozott sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl víz, 1 doboz gyorsrizs, 20 dkg reszelt mozzarella. A mártáshoz: 3 1/2 dl chiliszósz, 1 csésze ketchup, 1/2 csésze barna cukor, 2 ek. méz, 1 ek. worcester-mártás, 1 ek. erõspaprika-krém, 1 tk. õrölt gyömbér, 1/2 tk. currypor, 1/4 tk. bors.

  • Pulykaragu leves

    Pulykaragu levesAz olívaolajat felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a kockákra vágott pulykacombot, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor a tejfölt a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, majd kevés forró levet adunk hozzá és kevergetve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük.

  • Cikóriasaláta füstölt pisztránggal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 fej cikória, 2 alma, fél citrom kifacsart leve, 2 ek. áfonyabefõtt, 1 ek. margarin, 2 ek. vörösborecet, só, bors, 2 ek. dióolaj, 200 g füstölt pisztrángfilé, néhány levél zöldsaláta ízlés szerint.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 22 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 dkg zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, só.

  • Pisztráng fóliában sütve Gribiche mártással

    Hozzávalók: 4 db pisztráng (25-30 dkg-os), 8 dkg vaj, só. A mártáshoz: 3 dl majonéz, 1 db fõtt tojás, 5 dkg ecetes uborka, 1 dkg tárkonylevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélõhagyma, 2 dkg kapribogyó, 1 dl tejszín, só.

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Egressajt

    Hozzávalók: 1 kg egres, 20 dkg cukor.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Kókuszos csokis kifli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor
    - 2 db tojás sárgája
    - 1 csipet só
    - 20 dkg vaj
    - 3 ek tejföl
    - porcukor

    A bevonathoz:

    - étcsokis tortabevonó massza

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Sólet füstölt tarjával

    Hozzávalók: 80 dkg füstölt sertéstarja, 1 kg fehér szárazbab, 10 dkg árpagyöngye (gersli), 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 5 dkg libazsír, 1 dkg édes-nemes fûszerpaprika, õrölt feketebors, só.

  • Dorozsmai molnárponty

    Hozzávalók: 1,6 kg ponty szeletelve, 25 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, fél kg gomba, 10 dkg hagyma, fél kg csuszatészta, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, paprika, 1-1 paradicsom, paprika, hallé.