rss
  • Acapulco csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erõs zöld paprika, 1/2 kk oregano, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.

    A csirkét fõzze meg, csontozza ki és vágja kis kockákra, a hagymát aprítsa finomra, a gombát szeletelje, a mandulát szeletelje és pirítsa meg. Lábasban a vajon dinsztelje a hagymát üvegesre, majd keverje bele a borssal záruló 6 hozzávalót és keverje jól össze. A keverék felét arányosan elosztva kanalazza a tortillák középvonalára, majd tekerje fel azokat és fektesse olajozott tepsibe egymás mellé. A keverék másik felét kanalazza egyenletesen a tortillákra, öntse rá a csirkelevest és tejet, tegye felülre a sajtszeleteket. Süsse elõmelegített sütõben, közepes hõn, fedetlenül 35 percig. Végül szórja meg a pirított mandulával.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Banana Bliss

    Keverõpohárban készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Meggymártás

    Nyolcz személyre fél liter vizhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt forró vizbe és adjunk bele egy tojásnyi czukrot, mert ez igen savanyu; kevés sót hozzá.

  • Tolófánk

    Hozzávalók: 1/2 liter tej, fél kg liszt, 5 deka vaj, 8 tojás, só, porcukor és olaj a kisütéshez.

  • Húsvéti sonkaleves

    Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evõkanál natúr reszelt torma, 1 púpozott teáskanál liszt.

  • Sült csülök töltve

    Hozzávalók:

    - 2,5 kg sovány csülök
    - 1 ek só
    - 1 tk egész bors
    - 3 gerezd fokhagyma

    Töltelékhez:

    - 25 dkg darált sertéshús
    - 8 dkg rizs
    - 2 ek olaj
    - 1 tk só
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 mk majoránna
    - 1 db közepes vöröshagyma
    - 1 db tojás

    Sütéshez:

    - 1 ek olaj
    - 1 dl sör

  • Áfonyás kacsa

    Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, a sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Bolgár pacalleves

    Hozzávalók: fél kg elõfõzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erõleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoranna.

  • Reggeli gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 6 dl friss ananászlé, 1 meghámozott, felszeletelt mangó, 2 közepes méretû banán, kis csipet Stevia por vagy két csepp Stevia Fluid Nova (ízlésnek megfelelõen), kókuszreszelék (ízlésnek megfelelõen).

  • Halleves horvát módra

    Hozzávalók: 1,5 kg fehérhúsú hal, 5 dkg rizs, 6 kanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 5 dkg citrom, 3 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 dkg só, 3-4 szem bors.

  • Irish Coctail

    Hozzávalók: 5 cl ír whiskey, 6 öntet zöld Creme de Menthe, 3 öntet zöld Chartreuse, jég.

  • Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel

    Hozzávalók:

    1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Paradicsomos báránysült

    Hozzávalók: 8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál mazsola, 5 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

  • Cappuccinos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 6 evõkanál víz

    A krémhez:

    - 8 dl tejszín
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mogyorós cappuccino por
    - 1 dl rum vagy rumaroma
    - 1 csomag zselatinfix

  • Ananászos Tiramisu

    Hozzávalók: 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evõkanál ananászlé, 3 tojás sárgája, 30 dkg. Mascarpone (olasz sajt), 1,5 dl Jogobella joghurt (papaya-lime) ízû, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint 2 evõkanál kókuszlikõr.

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.