2024.03.29. - Auguszta

Krumpli lepény

Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, megsózzuk, borsózzuk, és jól összekeverjük. Serpenyõben olajat forrósítunk. A krumpli masszát evõkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké formáljuk. Mindkét oldalát a vastagságtól függõen kb. 2-5 percig szép arany barnára, sütjük. Papírtörlõre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk. Megkenhetjük fokhagymával, tejföllel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!