2024.05.13. - Szervác, Imola

Balatoni töltött sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szõlõ, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a baconszalonnát, rátesszük a hússzeletre és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki a húsból, hústûvel összetûzzük. Olajban minden oldalát jól átsütjük.Eltávolítjuk a hústût, hasáb vagy pirított burgonyával, kevés hercegnõ burgonyát is adhatunk mellé és idénysalátákkal tálaljuk. A maradék olajban megpirítunk pár paradicsom szeletet, megszórjuk liszttel, és azonnal felengedjük kevés csontlével. Hozzá rakunk pár szem szõlõt és egy gerezd zúzott fokhagymát, és a pecsenyelevet kiforralva a hús mellé tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!