2025.12.18. - Auguszta

Jércemellsaláta almával

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.
A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az elõmelegített margarinban megsütjük. Hagyjuk kihûlni. Az almát, uborkát alaposan megmossuk, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettõt felcsíkozzuk. Kevés szûrt citromlével megöntözzük, hogy az alma ne barnuljon meg.

A hozzávalókat tálba tesszük, a salátaöntetet kevés fahéjjal utóízesítjük, majd a salátára öntjük, átkeverjük.

Felhasználásig hûtõben tartjuk. Tálaláskor szezámmaggal hintjük meg.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!