rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ráckrumpli

  • Share on Tumblr

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogós pirosra sütjük. A meg­tisztított kockákra vágott burgonyát hozzárakjuk, a paradicsomot, meg a zöldpaprikát belevágjuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, só, l puhára pároljuk. Ha a szalonna nem elég sós, utánasózzuk. Végezetül rövid lére forraljuk, és a tejföllel összekeverve tálaljuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:
    1 kg burgonya
    10 dkg kolozsvári szalonna
    5 - 6 paradicsom
    ugyanannyi zöldpaprika
    1 dl tejföl
    só.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kesudiós csirke

    Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell, 10 dkg sózatlan kesudió, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk. õrölt római kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. õrölt gyömbér, 1 kk. garam masala, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl tej, 3 ek. olaj, só

  • Eperleves

    Hozzávalók:

    - fél kg eper
    - 15 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 csipet szegfűszeg
    - 1 csipet fahéj
    - 1 db tojás sárgája
    - 1 ek liszt
    - 1 csipet só

  • A szegedi paprikáshal

    Ezt akármilyen fajta halból lehet készíteni, de legjobb kecsegébôl, harcsából vagy süllôbôl, mert ezeknek alig van csontjuk. Egy kiló halat gondosan tisztítsunk meg, kívül késsel megtisztítván, a belét szedjük ki, és daraboljuk fel, azután sózzuk meg, s egy lábasba tegyünk egytojásnyi zsírt.

  • Szegedi gulyásleves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, 6 dkg zsír, 3 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 1 g majoranna, 2dkg só, fél kg burgonya, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg liszt, 1 db tojás.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Burgonyás-mazsolás muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 25 dkg lisztesre fõvõ burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg darált mandula, 1/2 zacskó sütõpor, 1/2 tk fahéj, 10 dkg mazsola, 36 muffinpapír.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Húsvéti bárányborda

    Hozzávalók:

    - 8 hosszú-csontos bárányborda
    - 1 kis csípõs-hegyes paprika
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1/2 kávéskanál koriander
    - 1+1 citrom
    - 1 evõkanál méz
    - 2+3 evõkanál olívaolaj
    - 1 paradicsom
    - 3-4 szál menta/majoránna

  • Curry-s csirkecombok

    Curry-s csirkecombokEgy mély tepsit kikenünk a vajjal, ami másnap mehet a sütőbe. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a curry-vel, sóval, borssal. A combokat kettévágjuk, megforgatjuk a fűszeres joghurtban, és belerakjuk a tepsibe. A megmaradt joghurtot a húsra kanalazzuk, alufóliával lefedjük, és berakjuk a hűtőbe éjszakára. Másnap begyújtjuk a sütőt, amikor eléggé bemelegedett, berakjuk a húst, és lefóliázva sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a husikat. Sima rizzsel vagy kukoricás rizzsel tálalhatjuk.

  • Brassoi csirkezúza

    Hozzávalok: 50 dkg csirkezúza, 60 dkg fõtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, só.

  • Vaniliamártás (vaniliaszósz, vanailiaöntet)

    Hozzávalók: 8 dl tej, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 4 dkg liszt, 1 rúd vanilia, 1 EK vaj.

  • Americana

    A hozzávalókat keverõpohárban jéggel elkeverjük, pezsgõspohárba szûrjük, majd felöntjük pezsgõvel, és az õszibarackkal díszítjük.

  • Barbecue mártás

    Hozzávalók (2,5 kg húshoz): 3 ek. vaj, 1 fej finomra vágott vöröshagyma, 3 finomra vágott újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 pohár fehér borecet, és víz, 1/2 pohár ketchup, 1/4-1/4 pohár citromlé, barna cukor, 2-2 ek chilliszósz, Worcester mártás, 1 ek õrölt mustármag, 0,5 kk Cayenne bors, 1-1 kk fekete bors, kakukkfû, bazsalikom, szurokfû, só.

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Bajor burgonya

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g burgonya, 200 g fõtt házisonka, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 60 g vaj vagy margarin, 0,5 dl tejszín, só, õrölt bors.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Vegyesfûszeres báránysült

    Hozzávalók:

    - 0,5 ek rizsliszt
    - 1.2 kg báránygerinc
    - 0.5 dl mentaolaj
    - 0.5 dl olívaolaj
    - 1 db citrom leve
    - 2 g fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3 szem borókabogyó
    - 10 szem koriandermag
    - 10 db zsályabóbita
    - 1 csipet õrölt citrombors
    - 1 dl csontlé
    - 3 dkg vaj
    - só

  • Tormás krumpli saláta

    Hozzávalók: 75 dkg krumpli, 10 dkg tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 4 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál friss, reszelt torma, petrezselyem zöld, snidling, újhagyma, só, bors.

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...