rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hagymaleves

  • Share on Tumblr

    Kisegítõ levesnek néha ez is jó, egész egyszerû, de jól elkészítve elég ízletes. Úgy mint a paprikáshoz, finomra vágott kis fej vereshagymát sárgára pirítunk, fél kávéskanál rózsapaprikát teszünk hozzá és kevés liszttel behintjük, meleg vízzel felöntve jó sokáig fõni hagyjuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ha nagyon sûrû lenne, akkor átszûrjük egy másik edénybe, megsózzuk, egy-két kanál jó tejfelt s tetszés szerint ecetet is tehetünk bele. Ha savanyúra csináljuk, akkor lehet tojást beleütni a forró levesbe, így táplálóbb s megfelel böjti levesnek is. Ha pedig nem szeretjük savanyúan, akkor apró galuskákat fõzünk bele, fél kanál zsír, egy tojás, kis só és annyi lisztbõl, hogy könnyû tészta legyen belõle.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött káposzta (római tálban)

    Hozzávalók: 12-14 savanyú káposztalevél, 60 dkg apró savanyú káposzta, 70 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó), 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy olaj, 15 dkg füstölt hús, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, ételízesítõ, tejföl.

  • Árpagyöngy leves

    Hozzávalók: 250 g füstölt kolbász, 150 g árpagyöngy, 100 g sárgarépa, 150 g burgonya, 100 g zeller, 50 g zsír, 50 g liszt, 30 g vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika;

    ízlés szerint: só, õrölt bors, petrezselyemzöld;

  • Zöldséggel töltött karaj

    Hozzávalók:

    - 7-8 szelet sertéskaraj
    - 1-2 szál sárgarépa
    - 10-15 dkg zöldborsó
    - 1 tojás
    - 6 ek liszt
    - tej
    - sütéshez olaj
    - só
    - bors

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók:


    A tésztához: 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál finomliszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 25 dkg porcukor, 4 db tojás; a krémhez: 20 dkg margarin, 2 evõkanál rum, 4 dkg keserû kakaópor, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

  • Gesztenyefõzelék

    Hozzávalók: szelídgesztenye, méz, tej.

  • Gombás palacsinta

    Apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd hozzáadjuk a gombát, amit szintén apróra felvagdaltunk, valamint kevés pirospaprikát, sót. Lefedve hagyjuk saját levében rotyogni, míg meg nem fõ a gomba. Ha kell, kevés vizet még töltünk hozzá, hogy megfõjön, de a végére elpárologtassa a levét.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.

  • Sertésraguleves kelkáposztával

    Hozzávalók: 4-5 adaghoz: 30 dkg sertéscomb, 1 tasak Sertéssült fûszerkeverék, 10-10 dkg sárgarépa, petrezselyem, zeller, 30 dkg kelkáposzta, 1 tk ételízesítõ , 1 ek liszt, 2-3 dl tejföl.

  • Gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Mogyoróvajas kocka

    Hozzávalók:

    2 csésze mogyoróvaj két részre osztva, ¾ csésze lágy vaj, 2 csésze porcukor két részre osztva, 3 csésze kekszmorzsa, 2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva

  • Borított, vagy rakott káposzta

    Egy lábasba pirítunk egy kevés hagymát egy kanál zsírban s aztán beleteszünk 1 kiló megmosott és jól kinyomkodott savanyú káposztát. Befödve pároljuk, amíg megpuhult, gyakran megkavarva, mert könnyen odaég. Egy másik lábosban ez idõ alatt szinte puhára párolunk 1/4 liter jó fajta rizst.

  • Krokett

    Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;

  • Joker-tarhonya

    Hozzávalók: mindegy csak hús legyen, (darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...), tarhonya, rizs, krumpli, csemegeuborka, olaj, kis fej hagyma, paprika, paradicsom, só,fehérbors,kurkuma,õrölt paprika,ételízesítõ;

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Csirkés csirke

    Hozzávalók:


    6 db csirkecomb, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 fõtt tojás, 2 ek étkezési keményítõ, só, petrezselyem, olaj, reszelt sajt a tálaláshoz

  • Töltött csirke

    Töltött csirkeA zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük. Ezután a kihűlt töltelékkel az egész csirkét megtöltjük. (Ha marad ki töltelék, azt bele lehet rakni a tepsibe a csirke mellé.) Sütőben közepes fokozaton sütjük. Ízlés szerint burgonya, rizs vagy zöldségkörettel tálaljuk.

  • Gazpacho - Az igazi nyári leves

    Hozzávalók (6 személyre): 70 dkg érett paradicsom, 25 dkg kenyérmorzsa, 5 evõkanál olívaolaj, 1 uborka, 2 zöldpaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 4 evõkanál piros borecet, 6 dl víz, 1 evõkanál sûrített paradicsom, só, frissen õrölt fekete bors, 12 jégkocka.

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, Fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...