Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Hagymaleves
Kisegítõ levesnek néha ez is jó, egész egyszerû, de jól elkészítve elég ízletes. Úgy mint a paprikáshoz, finomra vágott kis fej vereshagymát sárgára pirítunk, fél kávéskanál rózsapaprikát teszünk hozzá és kevés liszttel behintjük, meleg vízzel felöntve jó sokáig fõni hagyjuk.
Ha nagyon sûrû lenne, akkor átszûrjük egy másik edénybe, megsózzuk, egy-két kanál jó tejfelt s tetszés szerint ecetet is tehetünk bele. Ha savanyúra csináljuk, akkor lehet tojást beleütni a forró levesbe, így táplálóbb s megfelel böjti levesnek is. Ha pedig nem szeretjük savanyúan, akkor apró galuskákat fõzünk bele, fél kanál zsír, egy tojás, kis só és annyi lisztbõl, hogy könnyû tészta legyen belõle.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!