2025.07.06. - Csaba

Eper cukorban

Egy kiló epret mosatlanul, száraival együtt egy mély tálba teszünk s 4 citrom levét rányomva 4 óra hosszat abban állni hagyjuk, néha kicsit megrázva, hogy a lé mindenütt érhesse. Azután vízbe tesszük, megmossuk, száraitól megtisztítva szitára rakjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy kiló eperhez veszünk 1,1/2 kiló cukrot, 4 deci vízzel sûrûre fõzzük, az epret beletesszük, 2-3-szor felfõzzük a cukorral s azután tálba téve befödjük. Másnap leszûrjük a cukrot, sûrûbbre fõzzük s forrón az eperre öntjük. Harmadnap leszûrjük, felforraljuk az epret is beletesszük, ismét 2-3-szor felfõzzük s azután kissé leülepedni hagyjuk, üvegekbe töltjük. Rendszerint sok lé marad, melyet kis üvegekbe töltve igen jól felhasználhatunk kásákhoz, krémekhez stb.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!