rss
  • Fasírozott hering

  • Share on Tumblr

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...

    ... s egy tojás nagyságú vajjal mozsárban elõbb összetörjük, azután szitán áttörve s összekeverve heringet formálunk belõle, majonézzel s aspikkal díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Isler

    Hozzávalók: 50 dkg tönköly liszt, 25 dkg reszelt sárgarépa, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna, 4 dl víz, 1/2 mk, ánizsmag, 1/2 mk szegfûszeg, 1 dl olaj.

  • Burgonyagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 evõkanál búzadara, 1 evõ­kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Angostura Fizz

    A citromlét, angosturát, cukorszirupot és a tojásfehérjét a shakerben lassan összerázzuk, míg a fehérje habos nem lesz. Ekkor pohárba szûrjük, és a jéghideg szódavízzel felengedjük.

  • Mexikói sertésflekken

    Hozzávalók: 3 szál újhagyma, 1 doboz konzervbab, 4 szelet tarja, sültekhez fûszerkeverék, 3 ek. olaj, 1 tasak chili con carne alap;

  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

    Fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kocka friss élesztõ, 250 ml tej, 10 dk blansírozott darabos mandula, 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva, 25 dkg mazsola (nagyszemû), 10 dkg vaj, 20 ml rum, 50 cukor, 1 tojás, csipet so;

    Továbbá: 5 dkg olvasztott vaj, 1-2 ek porcukor;

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

  • Tésztával töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált hús
    - 30 dkg szarvacskatészta
    - 45 dkg bacon
    - 1 db tömlõs sajtkrém
    - 20 dkg tejföl
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - bors
    - petrezselyemzöld
    - 1 teásk. pirospaprika
    - olaj

  • Valentin (hab)csók

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 7.5 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 tk kókusz eszencia, 3 dkg vaj vagy margarin, olvasztva, ½ tk reszelt zöldcitrom héj, 2 ek kókuszreszelék (cukormentes), 12 db papírcsík.

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál sütõpor;

  • Pezsgõs koktél

    Hozzávalók: 1 cl vodka, 1 cl Peach likõr, száraz pezsgõ, gyümölcsök.

  • Rántott sertésmáj

    Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Sült ponty hagymaszósszal

    Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.

  • Lángoló sonka

    Hozzávalók: 8 szelet fõtt füstölt sonka (25-30 dkg), 2 alma, 2 dkg vaj, 5 dkg mandula, 2 evõkanál rum vagy konyak, 2 szem porrá tört szegfûszeg.

  • TopLista Gasztronómia 2011 magazin

    A magyar sajtópiac legátfogóbb gasztronómiai kiadványa immár második alkalommal gyûjti össze és rangsorolja például a legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifõzdéket, reggelizõhelyeket, cukrászatokat, éttermi ételeket.

    A magazin egyfajta évkönyv, amely számos érdekes cikkel és közel harminc toplistával, 144 oldalon térképezi fel a pezsgõ hazai gasztronómiai életet. A United Publishers kiadó által jegyzett magazin a TopLista periodika sorozat ötödik része, mely a gasztronómia iránt érdeklõdõk, a profik és lelkes amatõrök kötelezõ „kézikönyve”.

  • Szõlõs metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom héja, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kisebb fürt kétfajta szõlõbõl.

  • Lucskos káposzta

    Hozzávalók: 800 g kissé zsíros disznóhús, 1 fej fehérkáposzta, csombor, kapor, 1 fej vöröshagyma, zsír, liszt, paradicsompüré, tejföl, só.

  • Rakott burgonya fûszerekkel

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, szerecsendió, babérlevélpor, só, feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj.