rss
  • Vinaigrette mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 ml olivaolaj (extraszûz), 2 ek borecet, 1 tk só, 1 késhegynyi feketebors (frissen õrölt).

    Az ecetet, a sót és a borsot egy kicsi tálba teszem és villával felverem. Hozzáadom az olajat és tovább verem, míg egy homogén keveréket nem kapok.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Málnás pite

    Hozzávalók:

    Tészta: 14 dkg, vaj 14 dkg, cukor 14 dkg, mandula 14 dkg, tojássárgája 6 db, citromhéj fél db. Töltelék: vanília 1/2 rúd, málna 1/2 kg, vagy málnaíz 20 dkg, tojás 6 db, mandula 5 dkg, porcukor 15 dkg

  • Dinnye-Campari satáta

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 1 dl Campari Bitter, frissen õrölt bors, csipetnyi só, 2 mentalevél.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: l kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom.

  • Mustos karaj

    Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 2 fürt szõlõ (piros és fehér vegyesen), 2 dl must, 1 dl olaj, grill fûszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió.

  • Krumplia tortilla

    Hozzávalók:

    1 kg burgonya, 20 dkg hagyma , apróra vágva, 5-8 db tojás, 1 dl olívaolaj, só, bors

  • Bögrés barackos

    Hozzávalók:

    - 1 pohár kefir
    - 3 tojás
    - 1,5 pohár cukor
    - 1 cs vanília cukor
    - 1 citrom reszelt héja + leve
    - 2 pohár liszt, benne késhegynyi szódabikarbóna
    - fél pohár olaj

    Tetejére:

    - félbevágott sárgabarack

  • Süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál mandulaaroma;

  • Körteleves

    KörtelevesA körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük nagyjából egyforma darabokra. Egy lábasba beleszórjuk, és egy liter vízzel fölöntjük. A szegfűszeget a körtéhez dobjuk, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon még körülbelül két percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen fogyasztva egyaránt finom.

  • Tepertõs leveles pogácsa

    Hozzávalók: 15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.

  • Meggyes szarvacska

    Hozzávalók: 20 dkg szarvacskatészta, fél liter meggybefõtt vagy jó érett friss meggy, 4 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), a meggy édességétõl függõen cukor, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Almás csokis fahéjas rumos muffin

    Hozzávalók:
    3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evõkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütõpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás;

  • Lángoló sonka

    Hozzávalók: 8 szelet fõtt füstölt sonka (25-30 dkg), 2 alma, 2 dkg vaj, 5 dkg mandula, 2 evõkanál rum vagy konyak, 2 szem porrá tört szegfûszeg.

  • Almás amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 120 g liszt, 3 tojás, fél csomag sütõpor, csipet só, 1,5 dl tej, pár csepp étolaj, 2-3 alma

  • Mexikói tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka vagy -csülök, 30 dkg gomba, 20 dkg hagyma, 20 dkg paradicsom (vagy ennek megfelelõ paradicsompüré), 1 kanál pirospaprika, 1,5 dl olaj, két szem szegfûbors õrölve, só.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, késhegynyi fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, 1 ½ pohár tejföl, 2 db paradicsom, 1 evõkanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Sajttekercs

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 kk só, 1 tejföl, 2 tojás;
    Krém:
    20 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is, 1 kávéskanál só;

  • Zabos keksz

    Hozzávalók:

    2 pohár zabpehely, 2 pohár zabliszt, 1,5 pohár liszt, 1 pohár cukor, 0,5 pohár barna cukor, 20 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál gyömbérpor, 1,5 teáskanál szódabikarbón, 1 csipet só

  • Csokoládé csók

    Egynegyed kiló barna mandulát hosszúkásra vágunk, azután egynegyed kiló egész cukrot vízbe mártunk s a mandulával együtt, tûzön sárgára pirítunk.

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: - 60 dkg liszt, - 25 dkg margarin, - 20 dkg füstölt sajt, - 3 dl tejföl, - 2 tojás, - 1 tk só, - 1 tk sütőpor, - 1/2 tk köménymag. Jó étvágyat kívánunk hozzá!