rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldbabos csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 40 dkg morzsolt fõtt kukorica, 40 dkg zöldbab, 1 csomó zöldhagyma, 1 csomó retek, 2 dl kefír, só, grillfûszer, 1 ek mustár, 1 ek citromlé, csipetnyi cukor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A csirkemellet lebõrözöm, besózom, bedörzsölöm grillfûszerrel és alufóliába csomagolva a sütõben kb 40 perc alatt megsütöm, majd a fóliából kibontva hûlni hagyom. A feldarabolt zöldbabot enyhén sós vízben puhára fõzöm, majd leszûröm. A húst csíkokra vágom, összekeverem a zöldbabbal, a kukoricával, a zöldjével együtt felkarikázott hagymával és a karikákra vágott retekkel. Sózom és meglocsolom citromlével. A mustárt elkeverem a kefirrel és csipetnyi cukorral, majd a salátára öntöm. Jól összekeverem és behûtöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • 1 tészta - 50 pizza

    Több mint száz évvel ezelõtt indult világhódító útjára a pizza. Ebbõl a közkedvelt és laktató ételbõl ma már sokféle változat kapható bármerre járunk. A könyv segítségével magunk is könnyedén elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelõt a klasszikus pizzakenyértõl az ananászos pizzáig. A tészta ugyanaz csak a feltétek változnak attól függõen, hogy az amerikai stílusú babecue pizzát szeretnénk kipróbálni, vagy az egyszerû spárgás és zöldfûszeres pizza keltette fel az érdeklõdésünket.

  • Grízgaluska

    Tegyél fel 5-6 deci vizet forrni egy kávéskanál vegetával, fedd le. Egy keverõtálba egy evõkanál olívaolajat tegyél. Egy púpozott kiskanál Maggi ízvarázs-granulátumot szórj az olajra majd egy szép sárga sárgájú tojást üss rá.

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Bundás banán

    A banánt 2-3 cm-es darabokra szeleteljük, kevés fahéjas porcukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót. Az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva 1 óráig állni hagyjuk, míg a tészta egy kicsit felhabzik.

  • Kókuszos-meggyes süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 4 tojás
    - 4 kanál liszt
    - 4 kanál cukor
    - 1 kanál olaj
    - 2 kanál kakaópor
    - 1 citrom reszelt héja
    - pici só
    - 1/2 csomag sütőpor
    - 1/2 üveg meggybefőtt

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 5 kanál cukor
    - 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    - 15 dkg margarin

    A csokimázhoz:

    - 3 kanál cukor
    - 3 kanál víz
    - 3 kanál kakaópor
    - 8 dkg margarin

  • Házi májkrém

    Hozzávalók: 50dkg sertésmáj, 50 dkg vöröshagyma, 2 csom. margarin, só, bors, vegeta, esetleg mustár, kevés oliva olaj, ízlés szerint majoránna, metélõhagyma, fokhagyma.

  • Tejszínes mustármártás

    Hozzávalók: 3 ek liszt, 3 ek mustár, 3 ek vaj, 3/4 l húsves, só, cukor, tejszín;

  • Füstöltpisztráng leves raviolival

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.

  • Fokhagymás libamáj kapros túrógombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 20 g liszt, 50 g libazsír, só, fokhagymamártáshoz: 2 gerezd fokhagyma, 40 g liszt, 300 ml húsleves, 20 g zsír 100 ml tejföl, só, túrógombóchoz: 400 g tehéntúró, 125 g liszt, 25 g vaj, 3 db tojás, kapor, só.

  • Fûszeres, sajtos kacsacomb

    Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 1 evõkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, pirospaprika.

  • Zöld ketchup házilag

    Hozzávalók: 3 kg zöldparadicsom, 2 fej hagyma, 3 ek só, 60 dkg cukor, 1 dl ecet, 1 ek õrölt feketebors.

  • Kenyérlángos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 db fõtt burgonya, 5 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 4 dkg só és annyi langyos tej, amennyivel kenyér-keménységû kelt tésztát gyúrunk.

  • Ringló cukorban

    A még nem egészen érett szép nagy zöld ringlót, ha megmostuk és leszárítottuk, tûvel megszurkáljuk s rézüstben gyenge ecetes vízbe fõzzük, míg a héja kissé megreped.

  • Friss bodzaszörp

    Hozzávalók:
    10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág
    1 nagy, lédús citrom
    1 kg cukor, esetleg barnacukor
    2-4 l víz ízlés szerint

  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

  • Padlizsánsaláta

    Hozzávalók:

    - 4 padlizsán
    - só
    - 25 dkg paradicsom
    - 2 újhagyma
    - 2-3 szál friss bazsalikom

    A szószhoz:

    - 1 kis darab friss gyömbér
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 2-3 evõkanál balzsamecet
    - 2 evõkanál olíva- vagy szezámolaj
    - 2 evõkanál szójaszósz
    - só
    - bors
    - cayenne-bors

  • Sand Dance

    Hozzávalók: 5 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl Cherry Brandy, 6 cl áfonyalé, jég.

  • Borsós sertésszelet

    Sertés karajszeleteket lisztbe forgatunk, majd zsírban hirtelen átsütjük. A maradék zsírban a zöldborsót (30-40 dkg) megforgatjuk, borssal, sóval, pici cukorral megszórjuk, felöntjük vízzel.

  • Diós káposztarolád chilimártással

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g konyhakész rizs, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 50 g mazsola, 30-30 g pisztácia és píneamag, 50 g durvára aprított dió, só, 1/2 tk. õrölt koriander, 1 fej káposzta, 3 ek. vaj, 2 csõ piros húsú chilipaprika, 250 ml erõleves, 200 ml tejszín.

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...