rss
  • Zöldbabos csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 40 dkg morzsolt fõtt kukorica, 40 dkg zöldbab, 1 csomó zöldhagyma, 1 csomó retek, 2 dl kefír, só, grillfûszer, 1 ek mustár, 1 ek citromlé, csipetnyi cukor.

    A csirkemellet lebõrözöm, besózom, bedörzsölöm grillfûszerrel és alufóliába csomagolva a sütõben kb 40 perc alatt megsütöm, majd a fóliából kibontva hûlni hagyom. A feldarabolt zöldbabot enyhén sós vízben puhára fõzöm, majd leszûröm. A húst csíkokra vágom, összekeverem a zöldbabbal, a kukoricával, a zöldjével együtt felkarikázott hagymával és a karikákra vágott retekkel. Sózom és meglocsolom citromlével. A mustárt elkeverem a kefirrel és csipetnyi cukorral, majd a salátára öntöm. Jól összekeverem és behûtöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Töltött tojás (májkrémes)

    Hozzávalók: 5 tojás, 4-5 dkg májkrém, vagy kenõmájas, 1 kk mustár, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors, 1 ek tejföl, 1 kk ketchup, 2 kk szobahõmérsékletû vaj, vagy margarin, késhegynyi majoranna.

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 6 tojásól készült piskóta lap

    Krém:

    - 1 csapott ek liszt
    - 7 ek kristálycukor
    - 3 ek kakaópor
    - 4 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - ízlés szerint rum
    - 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom;

  • Tejes burgonyaleves

    Hozzávalók: 3 nagy burgonya, kockára vágva, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 fej hagyma, só, bors, 1 liter víz, 3 evõkanál gersli, 2 szál zeller, 1 pohár tejfel, 1 bõ evõkanál vaj, 1 evõkanál liszt.

  • Mézes-mustáros csirkemell

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre. Majd keverjük ki a pácot: a mustárhoz adjunk borsot, curryt, fokhagymát, mézet, kevés sót és 4-5 kanál olívaolajat. A hússzeletekkel keverjük össze a pácot. Nem kell egyesével bekenni a szeleteket, elég, ha alaposan összegyúrjuk a páccal a húst. Két napig érleljük a hűtőben, de minél tovább áll a hús a pácban, annál omlósabb lesz a hús. Az igazi, ha négy-öt napig érleljük, de akkor kicsit több olajat használjunk. Sütéskor a serpenyőben elég pár kanál olívaolajat melegíteni, mivel a pácolt húson is van olaj, így nem kell sok zsiradék alá.

  • Csorbaleves birkahúsból

    Hozzávalók:

    - 50 dkg birkahús
    - 1 murok
    - 1 zeller
    - 1 paszternák
    - csokor petrezselyemzöldje
    - 1 kanál paradicsomlekvár
    - káposztalé
    - csípõs paprika
    - só

  • Tárkonyos pulykaragu-leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulyka felsõcomb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellbõl is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba, 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

  • Sörös-sajtos kosárka

    Hozzávalók: fél doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 2 dl világos sör, 1 dl tej, 1 evõkanál liszt, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg többféle, maradék is lehet), 2 tojásfehérje, só és törött fehér bors, ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Bakonyi palacsinta

    A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.

  • Túrós derelye (Túrós barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Zöld dinnye ecetben

    Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk, és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szõlõ és meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket, szemes borsot teszünk.

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Diétás tökfõzelék

    Hozzávalók:

    50 dkg gyalult tök, 5 dkg hagyma, 1 dl 12%-os tejföl, 1 evõkanál liszt, fél csokor kapor, só, pirospaprika, ecet

  • Magvas sült pácolt ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 2 dkg tökmag, 2 dkg tisztított napraforgó, 2 dkg szezámmag, 2 dkg dió, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek liszt, 1 db tojás, 3 dl olaj, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 dl fehérbor ecet, 1 mk cukor, 2 ek olívaolaj, 2 db babérlevél, 1 fej fejes saláta, 1 db citrom.

  • Flekken

    Hozzávalók:

    - 8 szelet vastagabb sertéstarja
    - pirospaprika
    - bors
    - majoranna
    - õrölt kömény
    - fokhagyma reszelve vagy fokhagymakrém
    - olaj

  • Csirkemáj olasz módra

    Elkészítéséhez: 1 kanál liszt, 1 kávéskanál só, 1 késhegynyi bors, 1 kávéskanál szárított, porrá tört zsálya vagy majoránna, ½ kg csirkemáj, 3 szelet füstölt szalonna, ½ pohár száraz fehér bor, 4 szelet fehér kenyér és vaj szükséges;