2024.04.18. - Andrea, Ilma

Sajtos szalagtészta csõben sütve

Hozzávalók: 30 dkg zöld szalagtészta, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj, 45 dkg darált hús, 20 dkg paradicsompüré, 1,5 dl vörösbor, 2 babérlevél, 1 tk provence-i fûszer, só, bors, késhegynyi majoranna, kevés szerecsendió, 12 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát megfõzöm. Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom egy kevés vajban, rádobom a zúzott fokhagymát, a darált húst, sót, borsot, szerecsendiót, majorannát. Állandó kevergetés mellett hozzáteszem a paradicsomot, a vörösbort, a fûszerkeveréket, a babérlevelet. Negyed óráig pároljuk.

A kikent tûzálló tálba teszem a tésztát, rákenem a húsragut, megszórom a reszelt sajttal, majd forró sütõben a sajt elszinesedéséig sütöm.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!