2024.04.20. - Tivadar

Apró csemegeuborka

Egészen apró, hibátlan uborkatetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
literenként 1 csapott evõkanál só, 1,5 evõkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi õrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük. Tiszta üveg vagy mûanyag tálra tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bõven ellepi.

Az uborkát kivesszük a vízbõl és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk. A vizet elkeverjük az ecettel. A zöldfûszerek kivételével az összes fûszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.

Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát. A forró levet ráöntjük, és csak lazán kötjük le. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tûzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.

Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!