literenként 1 csapott evõkanál só, 1,5 evõkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi õrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az uborkát kivesszük a vízbõl és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk. A vizet elkeverjük az ecettel. A zöldfûszerek kivételével az összes fûszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.
Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát. A forró levet ráöntjük, és csak lazán kötjük le. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tûzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.
Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.