rss
  • Rántott libamell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.

    A húst lefejtem a csontról, 4 részre szedem, laposra nyomom és fûszerezem. Lisztbe, felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatom. Margarinban kis lángon mindkét oldalát megsütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kürtõskalács

    1 kiló lisztbõl, 15 deka olvasztott vajból, 5 deka, 1/2 liter tejben felolvasztott élesztõbõl, 6 tojássárgájából és kevés sóból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és annyi cipóra osztjuk, ahány kalácsot készítünk.

  • Csirkemell májjal töltve

    Csirkemell májjal töltveA csirkemájat megmossuk, szárazra töröljük, és kevés olajon elősütjük. A csirkemelleket megmossuk, lecsöpögtetjük, sózzuk, majd vastagabb részüknél nyílást vágunk. A zsemlét tejben vagy vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk és reszelt hagymával, tojással összegyúrjuk, petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük. A csirkemelleket megtöltjük egy-egy csirkemájjal és töltelékkel. Tepsibe helyezzük, leöntjük azzal a zsírral, ami a máj sütéséből megmaradt, és megsütjük. Ferdén szeletelve tálaljuk.

  • Húsvéti mézestálka

    Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;

  • Busa vajban

    Hozzávalók: 80 dkg busaszelet, 8 dkg vaj, 1 zöldségerõ Knorr leveskocka, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dl erõleves, 1 csokor petrezselyem, majoránna, halfûszerkeverék.

  • Áfonyás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg cukor, csipetnyi só. A töltelékhez: 50 dkg fekete áfonya, 1 banán, 2 tojásfehérje, 5 dkg mandulaforgács, 5 dkg cukor, fél citrom kifacsart leve, 1 mokkáskanál fahéj, 2 evõkanál tej.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók:

    50 dkg bárányeleje (vagy báránylapocka), 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor friss (vagy 1 evõkanál szárított) tárkony, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 1-1 evokanál liszt és margarin, csipetnyi cukor, 1 teáskanál tárkonyecet, só, törött bors

  • Gesztenyekrém-torta

    Hozzávalók:

    1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj

  • Grízes tészta

    Egy nagyobb (lehetõleg teflon) lábosba öntsük bele a búzadarát, kissé sózzuk meg, majd locsoljuk meg egy kis olajjal. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk világosbarnára, majd egy fedõt elõkészítve gyorsan öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

  • Diós-meggyes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 30 dkg cukor
    - 15 dkg margarin
    - 15 dkg darált dió
    - 3 tojás
    - 3 dl tej
    - 1 sütõpor
    - 1 üveg meggybefõtt

  • Farfalle sültpaprika-mártással

    Hozzávalók: 30 dkg farfalle, 2 piros kalifornai paprika, 1 marék dióbél, 2 gerezd fokhagyma, 1 chilipaprika, 8 dkg reszelt parmezán, 1 ek. koriandermag, 2 1/2 dl tejszín, só, õrölt bors.

  • Sörös pulykasült

    Elkészítés: A pulykaszárnyakat befûszerezzük a grill fûszerrel, megspékeljük fokhagyma- és füstölt szalonna szeletekkel. Tepsibe rakjuk, majd az egészet betakarjuk bacon-szeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük 40 percig. Ezután levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük, miközben sörrel locsolgatjuk. Ropogós pirosra sütjük. Krumplipürével és sok-sok salátával tálaljuk.

  • Zabpelyhes csirkefalatok

    Zabpelyhes csirkefalatokElkészítés: A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és megszórjuk sóval. Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet. A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk, ugyanúgy mintha rántotthúst készítenénk. Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Köretként krumplit, rizst vagy akár zöldségeket is tálalhatunk.

  • Almás krémes

    Hozzávalók:

    1,5 kg alma
    tésztához: 8 tojás, 20 dkg liszt, 18 dkg porcukor, 1/2 csomag sütõpor, 3-4 evõkanál víz, 1 púpos evõkanál kakaó
    krémhez: 2 vaniliás pudingpor, 18 dkg cukor, 6 dl tej, 1/4 kg margarin
    tetejére: csokoládémáz

  • Sajttekercs

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 kk só, 1 tejföl, 2 tojás;
    Krém:
    20 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is, 1 kávéskanál só;

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Borkrémes tekercs

    Hozzávalók: (8 személyre):

    A tésztához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, a krémhez: a 3 dl száraz fehérbor, 4 tojássárgája, 1 citrom leve, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliacukor, 4 dl tejszín, 2 dkg zselatinpor, a tepsi kikenéséhez: sütõpapír, a tetejére porcukor

  • Vörösboros csirke

    Hozzávalók:

    40 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál, paradicsompüré, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, kakukkfû, õrölt fehérbors, só

  • Áfonyalikõr

    Hozzávalók: Áfonyaszemek, cukor, alkohol.

  • Paradicsomturmix

    2 dl forralt és lehûtött vízhez 1 nagyobb vagy 2 kisebb meghámozott, kimagozott és szitán áttört paradicsomot és 1 kávéskanál cukrot keverünk.