rss
  • Vegyes gyümölcslekvár (mikróban)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 35 dkg egres, 35 dkg eper, 35 dkg málna, fél kg extra zselécukor, 1 citrom leve.

    A gyümölcsöket megtisztítom, megmosom és felaprítom. Üvegedénybe teszem és 600 Watton 10 percig mikrózom. Kissé szétnyomkodom. Belekeverem a zselécukrot és a citromlevet. 600 Watton újra 10 percig fõzöm. Üvegekbe töltöm és azonnal lezárom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barackpuding

    Habosra kikeverünk 2 tojásfehérjét. 3 púpos evõkanál porcukorral meg
    3 evõkanál barackízzel, és óvatosan hozzáadunk még 4 kemény habbá vert tojásfehérjét.

  • Hagymás ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Ál francia hagymaleves

    Pirítsunk 25 g vajon 4 karikákra vágott hagymát, míg megpuhul és megbarnul (kb. 20 perc). Az utolsó percben szórjunk rá 1 ek lisztet.

  • Gyümölcsös túróturmix

    Hozzávalók: 35 dkg túró, 5 dl tej, 12 dkg porcukor, 25 dkg friss gyümölcs, 25 dkg túró.

  • Almás kosárkák

    Hozzávalók: 30 dkg nyers linzertészta, (otthon készített magy mirelit), 2 savanykás alma, 2 tojás, fél dl tej, 2 csapott evokanál liszt, 1 evokanál olaj, 1 csapott evokanál porcukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, csipetnyi só;

  • Egres mártás

    A frissen szedett még savanyú és kemény egrest legjobb, ha elõbb blanchírozzuk, vagyis tiszta vízbe egy darabka cukor hozzáadásával, egyszer-kétszer forrni hagyjuk.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Tyúk leves

    Ha a tyúk fiatal, akkor együtt kell forró vízbe fõni tenni mindenféle zöldséggel: répa, zeller, karalábé, petrezselyem-gyökér, vereshagyma és néhány szem fekete borssal, sóval.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só;

  • Paradicsomleves tejszínesen

    Paradicsomleves tejszínesenA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Almás csirkemell

    Almás csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, szétdaraboljuk, kiklopfoljuk, sózzuk, befűszerezzük. Az almákat ketté vágjuk a magházat kivesszük. A fél almákat cikkekre vágjuk. A kiklopfolt csirkemelleket kevés olajon serpenyőben vagy rostlapon elősütjük. Tepsibe egymás mellé rakjuk őket. Mindegyikre teszünk az almacikkekből 3-4 darabot. Aki szereti pici őrölt fahéjat szórhat az almákra. A sajttal befedjük, és sütőben kb. 10-15 perc alatt, 180 fokon készre sütjük. Zöldséges rizst tálalhatunk hozzá, de friss salátával is nagyon finom.

  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele...

  • Egyszerû barna sütemény

    2 tojás sárgáját összekeverünk 12 dkg zsírral, a fehérjét habnak, 4 dkg kakaó, 2 dl tejben áztatni, 10 dkg liszt, 1 sütõpor, 25 dkg cukor.

  • Brokkoli szárazbab egytál

    Hozzávalók: fél kg brokkoli, fél kg szárazbab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 kk olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk só, késhegynyi õrölt bors vegeta.

  • Csirkehúsos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkemell, 15 dkg zöldborsó, 20 dkg édeskés alma, 20 dkg csemege uborka, kis majonéz, mustár, pici só, pici édesítõ, 2 kanál tejfel.

  • Céklamártás

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt cékla, két evõkanál liszt, só, 4 dkg zsír, egy evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 2,5 dl húsleves vagy csontlé, ecet.

  • Túrós derelye (Túrós barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Madártej recept zug módra

    Hozzávalók 4 személyre: 1 liter tej, 4 tojás, 4 ek cukor, 5 cm vaníliarúd.

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj