2024.04.25. - Márk

Hagymás tejfölös csirkemáj

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májdarabokat megmosom, lecsöpögtetem, majd vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, és lehetõleg ugyanolyan vékonyra karikázom, mint amilyen a csirkemáj. A füstölt szalonnát is egészen vékonyka csíkokra aprítom, és egy nagy serpenyõben a zsírját kiolvasztom, miközben folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen süljön.

A kisült zsír felét átöntöm egy másik serpenyõbe. A nagy serpenyõbe beleszórom a hagymát, kissé megsózom, majd fedõ alatt üvegesre párolom. A másik serpenyõben a felforrósított olajra rakom a májcsíkokat, és folytonosan kevergetve éppen csak addig pirítom, amíg az egész megfehéredik. Rászórom a majoránnát és a törött borsot, majd jól összekeverem, és befedve, azonnal lehúzom a tûzrõl.

A fûszeres májat hozzáteszem a hagymához, ezután a tejfölt is beleöntve, óvatosan átforgatom. Azonnal kínálom. Ha nagyétkû a család, sós vízben fõtt burgonyát is teszek mellé. (Sertésmájból vagy egyéb szárnyas májból is elkészíthetõ.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!