rss
  • Zöldbabos rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

    loading...

    A rizst a dobozán lévõ utasítás alapján elkészítem. A zöldbabot 6 deci vízben a leveskockával együtt 15 percig párolom. A végén leszûröm és összekeverem a rizzsel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg kelkáposzta
    - 2 db közepes krumpli
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 tk ételízesítõ
    - 1 tk pirosarany
    - 1 tk só
    - 1 mk köménymag
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 tk õrölt paprika
    - 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj
    - 1 púpos ek liszt

  • Németország ízei

    Bereznay Tamás,a köztársasági elnök szakácsa, közismert séf már harmadik könyvét jelenteti meg a Boook Kiadónál.

    A Németország ízei sajátos kötet: egyszerre úti- és receptkönyv.

    Tizenhat fejezetre oszlik, melyek mindegyike egy-egy német tartomány jellegzetességeit mutatja be.

    Az általános turisztikai leírást a tartomány hagyományos, Bereznay által interpretált receptjei követik.

  • Péter-Pál szelet

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

  • Gyulai szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 20 dkg szeletekre vágott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 szál Gyulai kolbász, só, ketchup.

  • Kürtõskalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztõ, csakott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj.

  • Sonkás rakott tészta

    Sós vízben 30 percig 2 csomag tortellinit vagy az elõírásnak megfelelõ ideig egy csomag makarónit, illetve spagettit, és levétõl leszûrve, hideg vízzel leöblítjük.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Tárkonyos halleves

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 2 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 kisebb zellergumó, 1 evõkanál tárkonyecet, 1 mokkáskanál frissen õrölt bors, 1 mokkáskanál tárkony, 1 mokkáskanál borsikafû, só.

  • Alföldi kolbászos fánk

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász.

  • Lágy csokis töltött keksz

    Hozzávalók 30 db kekszhez: 140 g vaj, 140 g porcukor, 2 tojás sárgája, 255 g finomliszt, 1/2 tasak sütõpor, 30 g cukrozatlan kakaópor, 30 g kis /ét-, tej- vagy fehér/ csokoládékocka, 1 db 4 es 1 db 5 cm-es tésztaszaggató.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, fekete bors, 1 leveskocka, petrezselyemzöld, só.

  • Nepáli krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy héjában fõtt burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, vegeta, curry, 2 ek szójaszósz, 1 ek liszt, 1 dl tej(!), 1 húsleveskocka.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók:

    kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó

  • Szezámmagos szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.

  • Daragaluska

    Hozzávalók:

    2 tojássárgája, 2 evõkanál olaj, só, bors, esetleg csipetnyi májgaluska fûszerkeverék vagy ételízesítõ, buzadara

  • Resztelt krumpli

    Hozzávalók: 6-8 db közepes fõtt burgonya, 1 fej hagyma, 1 kanál libazsír, vagy 2 evõkanál olaj, só, pirospaprika.

  • Tök saláta

    Hozzávalók:

    1 kg spárgatök, 2 hagyma, 3 paradicsom, 1 csokor kapor, só, esetleg bors

  • Körtés túrótorta

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütõpor, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 17 dkg margarin.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

loading...