rss
  • Zöldbabos rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

    A rizst a dobozán lévõ utasítás alapján elkészítem. A zöldbabot 6 deci vízben a leveskockával együtt 15 percig párolom. A végén leszûröm és összekeverem a rizzsel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz gombasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Sárgarépa saláta-almával

    Hozzávalók személyenként: 2 dkg alma, 3 dkg sárgarépa, kevés méz és citromlé.

  • Blood and Sand

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Genovai pesto

    Hozzávalók: gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Zserbó recept

    Zserbó receptElkészítése:
    A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével – 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra – ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.

  • Katóka

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

  • Diós szívek

    Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só.

  • Füstölt húsvéti leves

    Hozzávalók: 15 dkg sonka, 1,2 db sonkacsont, 20 dkg borjúhús, 5 dkg mangalica zsír, 4 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, fûszerpaprika, só.

  • Pulykamell rolád

    Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evõkanál reszelt hagyma, 1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter leveslé;

  • Nyíregyházi szeletek

    Hozzávalók: 8 szelet karaj vagy comb, 2 jonatán alma, 5 dl olaj a kisütéshez, morzsa, 3 evõkanál szójapehely, 5 evõkanál liszt, 3 tojás.

  • Mézes gyûrûk

    Hozzávalók: 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 40 dkg finomliszt, 8 dkg búzadara. A töltelékhez: 30 dkg méz, 30 dkg kristálycukor, 1 ek búzadara, 2 ek kakaó, 1-1 narancs- és citromkarika, 5-6 szem szegfûszeg, késhegynyi tört ánizs a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Joghurtos uborkasaláta

    A kígyóuborkát vékonyra felszeleteljük (lereszeljük), besózzuk, egy ideig állni hagyjuk.

  • Dorozsmai ponty

    Hozzávalók: 1 kg halszelet, 2 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, liszt.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Habgaluskás õszibarackleves másképpen

    Hozzávalók: 0,5 liter édes fehér bor, 1 dl víz, citromhéj, 4 tojás, 5 púpozott evõkanál cukor.

  • Afrikai harcsa

    Hány személyre 4 személyre: 60 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 1 kisk. só, 1 mk. Erõs Pista, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, fél kisk. ételízesítõ por, olaj.

  • Gombafasírt

    A megtisztított gombát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és jól csavard ki, majd dolgozd össze a gombával, a tojással és két evõkanálnyi zsemlemorzsával.