rss
  • Sült kukorica

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só.

    loading...

    A kukoricacsöveket megtisztítjuk, a "bajuszt" és a csuhéleveleket eltávolítjuk, majd a kukoricacsõ átmérõjétõl függõen három-öt centis darabokra vágjuk. Megmossuk, lecsöpögtetjük és leszárítjuk. (Ha víz kerül a forró olajba, sisteregni, spriccelni fog.) 170 fokos olajba téve aranybarnára (5-6 perc) megsütjük.

    Az olajból kivéve lecsöpögtetjük, és azonnal megsózzuk. Melegen tálaljuk. Ugyanúgy le kell rágni a csõrõl, mint a hagyományosan megfõtt kukoricát. Fogyasztható hidegen is, akkor éles kis kés segítségével levágjuk a csõrõl a megsült részt, és petrezselyemzölddel bõven ízesített tartármártásba vagy kapros, enyhén megsózott tejfölbe, kefirbe keverjük. (Csak frissen tört kukoricacsõbõl készíthetõ, a mirelit kukoricacsõ nem alkalmas erre a célra.) Ha a kukoricacsõ nagysága csak öt-hat centi, akkor az egész olyan zsenge, hogy csutkájával együtt megehetõ. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, rendkívül finom csemege.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rokfortos-körtés madársaláta

    Hozzávalók: két nagyobb körte 15 deka rokfort sajt, egy marék dió, egy csomag madársaláta, olívaolaj, balzsamecet.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 15 dkg cukor, fél liter víz, pici só, egy pohár tejföl, egy 5 dkg liszt, 6 dkg vaj, kevés citromhéj.

  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Egzotikus gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 db banán, 2 db kivi, fél ananászkonzerv, lehetõség szerint mangó- és kókuszdarabok, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál cukor, 1 evõkanál citromlé, 2 szem szegfûszeg, 1 kávéskanál rum, 1 pohár tejszín.

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Absinth cocktail

    Hozzávalók: 3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál.

  • Narancsfánk

    Hozzávalók: 3 db kisebb narancs, 1 db egész tojás, 2 evõkanál narancsszörp, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 3-4 evõkanál finomliszt, csipetnyi só, 1 evõkanál porcukor;

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Vaníliás rétes

    A nagymamák túrós, meggyes és tökös rétesei után talán ez is ízleni fog a családnak. Sokak szerint érdemes kipróbálni.

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók:
    1/2 csomag olasz tészta, 30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor (nekem csak vörösbor volt itthon, ezért az került bele), 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, só, bors, zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére;

  • Diós kifli

    Diós kifliA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Magában is nagyon finom, de fogyasztható mellé baracklekvár is.

  • Marhahúsleves csirkemájjal

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 velõs csont, 8 db csirkemáj, 1 csomag zöldség, 1 db karalábé, 1 negyed zeller, só, bors, õrölt bors, levestészta.

  • Hájas tészta

    Hozzávalók: 500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár.

  • Keszeg roston

    Hozzávalók:

    1 kg apró keszeg, 4 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors

  • Farsangi fánk

    Farsangi fánkA lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.

  • Aszaltszilvás-diós pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet pulykamell filé, fél csésze mag nélküli aszalt szilva, 3 evõkanál durvára vágott dió, 3 kanál morzsa, l tojás, só, kevés fahéj, 2 kanál olaj, 1 kanál méz.

loading...