2025.06.06. - Norbert, Cintia

Burgenlandi koszorú

Hozzávalók: 275 g liszt, 250 g hideg vaj, 50 g porcukor, 3 tojássárgája. A díszítéshez: 3 tojásfehérje, 250 g cukor, 3,4 evõkanál sárgabaracklekvár, kevés citromlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a porcukorral és a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk az egészet. Fóliába csomagolva 1 órán át pihentetjük a hûtõszekrényben.

2. Azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5,5 cm-es köröket szúrunk ki a tésztából. A lapokat sûtõpapirral bélelt sütõlemezre rakjuk.

3. 180 fokra (gazsütõ 2-es fokozat) felmelegítjük a sütõt.

4. A tojásfehérjét a hozzáadott cukorral vízgõz fölött kemény habbá verjük. A csillagvégû nyomózsákba töltött masszából a lapocskák külsõ peremére szorosan egymás mellé pöttyöket nyomunk. A koszorúkat 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihûlni.

5. A lekvárt kevés citromlével felmelegítjük, szitán átsimítjuk és a koszorúk közepébe, töltjük. Hagyjuk megszáradni.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!