rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rakott kel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók négy személyre: 50 dkg darált hús, 1 fej kelkáposzta, 1 bögre rizs 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg disznózsír, 3 dkg olvasztott libazsír, pirospaprika, só, piros arany ételízesítõ.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés: Az apró kockára vágott hagymát 3 dkg zsíron megfonnyasztom, és ráteszem a darált húst. Addig pirítom - sûrû kevergetés mellett -, amíg egyenletesen el nem változtatja a színét. Ekkor megborsozom, teszek rá két-három kávéskanál pirospaprikát és ugyanannyi piros aranyat. Jól elkeverem, majd félreteszem.

    A bögre rizsbõl pergõs, száraz párolt rizst készítek (kevesebb vízzel). A kelkáposztát leveleire szedem, jól megmosom, a vastag ereket hosszában félbevágom, majd vegetás lobogó forró vízben 2-3 percig blansírozom. Jénai tál alját kibélelem káposztával, majd arra egy réteg rizst teszek, a rizsre egy réteg darált húst, és meglocsolom tejföllel. Még egy ilyen réteg elfér az edényben, tehát káposzta, rizs, hús, tejföl.

    A tetejére még egy réteg káposzta jön. Minden káposzta-rétegre 1-2 evõkanál olvasztott libazsírt locsolok és megsózom. Lefedve, közepesen meleg sütõben kb. 45 perc alatt kész. Az utolsó 5 percre eltávolítom az edény fedelét, mert szeretem, ha kicsit megpirul a teteje.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab sós palacsinta, 5 keménytojás, 1 pohár tejföl, 2 dkg vaj, fél citrom leve, fél csomó metélõhagyma, 2 doboz kaviár, só, bors.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa;

  • Tojásos-sajtos galuska

    Hozzávalók: 25 dkg korpás liszt, 20 dkg finomliszt, 3 tojás, 5 dkg reszelt karaván sajt, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 evokanál olaj, 1 teáskanál só;

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 400 g zsenge karalábé, 50 g vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 50 g zsír, pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítõ.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Acapulco

    Hozzávalók: tört jég, 1 rész fehér rum, 1 rész tequila, ½ rész kókuszlikõr, 2 rész ananászlé, 1 rész grapefruitlé.

  • Karamellás tetejû puding

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg liszt
    - 1/2 csomag sütõpor
    - 10 dkg porcukor
    - 5 dkg vaj
    - 1 ek méz
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 0,5 dl tej

    Sárga krém:

    - 5 dl tej
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 2 dl víz
    - 2 ek liszt
    - 15 dkg porcukor
    - 1 kocka margarin

    Fehér krém:

    - 6 ek cukor
    - 1/2 l tejszín
    - 1 tk zselatin
    - 1 dl víz

    Máz:

    - 8 dkg porcukor
    - 1 cs karamellpuding
    - 1 nagyobb ek napraforgó olaj
    - 2 ek forró víz

  • Narancsleves almával, fõzés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 50 dkg édeskés alma, 4 dl narancslé, 10 dkg porcukor, õrölt búzacsíra.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot és 1 tk fahéjat. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, majd lefedve hűlni hagyjuk. Tálalás előtt újra átkeverjük és ha szükséges, akkor cukorral, őrölt fahéjjal, esetleg citromlével ízesítjük.

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Töltött libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, 1/2 kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld;

  • Csirkemellel töltött tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg nagy átmérõjû tészta (canelloni vagy vastag csõtészta)

    A töltelékhez:

    - 30 dkg csirkemellfilé
    - só
    - bors
    - pirospaprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 20 dkg natúr sajtkrém

    A mártáshoz:

    - 1 doboz paradicsomkonzerv
    - apróra vágott petrezselyem
    - bazsalikomlevél
    - oregánó
    - kakukkfû
    - fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - só

  • Feketeerdõ torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 2 evõkanál Rama margarin, 8 db tojás, 20 dkg barnacukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg kakaó;

    A töltelékhez: 1 üveg meggybefõtt (kb. 45 dkg gyümölcs), 3 teáskanál étkezési keménytõ, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy meggylé, 7,5 dl tejszín, 2 evõkanál porcukor, 5 dkg csokoládé;

  • Birsalma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg birsalma, 3 dl víz, 1-2 szem szegfûszeg, 2 dkg liszt, citromlé, cukor, 1,5 dl tejföl.

  • Csirkepörkölt

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.

  • Mazsolás vanília leves

    A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk.

  • Palacsintába bújt csirke

    Hozzávalók: 4 nagy palacsinta, 20 dkg maradék csirkehús, 20 dkg gomba, 2,5 dl tej, 1 diónyi vaj, 2 dkg liszt, só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája, 2 evõkanál tejszín vagy tejföl.

  • Gesztenyés piskótatekercs almával

    Hozzávalók:

    - 1 készen kapható kakaós piskótatekercs
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - 5 db alma
    - 1 db citrom leve
    - 10 dkg cukor
    - szegfûszeg
    - fahéj

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 tojás sárgája
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 10 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 teáskanál zselatin

  • Cicanyelv házilag

    9 tojásfehérjébõl vert habba belekeverek 30 dkg cukrot, majd beleforgatok 1/4 liter felvert tejszínhabot, 30 dkg lisztet és némi vaniliaízt.

  • Madridi leves

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, negyed tyúk, 25 dkg kolbász, 1 kis füstölt sertéscsülök, 1 kis borjúcsülök, 50 dkg sárgarépa, 1 kg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta, 1 zellergumó, 15 dkg cérnametélt (száraz tészta), 6 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál só, 1 teáskanál törött bors, 1 teáskanál sáfrányos szeklice.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...